Как да обичаме себе си и ближния? (2 част)

15.12.2022 г.
Източник: Pexels/ trends.rbc.ru
Автор: Архангел.бг

В новото издание на „Съпричастност” (Вж. ТУК) продължаваме да търсим отговор на въпроса: Как да обичаме себе си, без да изпадаме в гордост, егоцентричност и самолюбие, или в другата крайност – да обезценяваме собственото си достойнство и дори да се срамуваме от себе си… И в двата случая страдат нашите отношения с ближните. Православните психолози Милена Петрова и Емилия Бойчева дават своя отговор и съвети в няколко видеолекции по темата, които може да изгледате в нашия YouTube канал Архангел.бг Варна - ТУК.

Вторият тренинг ще бъде с Емилия Бойчева на 16 декември от 18:30 ч. В него се разглежда темата за любовта към себе си и как тя може да се „изкриви” под влияние на неправилната самооценка. Ще се работи по теми като:

- Къде да търсим любовта към себе си?
- Как да се отнасяме към самолюбието, егоцентризма или горделивостта?
- Защо егоцентричните и високомерни поведения драматично ни отчуждават от хората около нас и ни обричат на изолация и отхвърляне?
- Дали любовта към себе си значи да се страхуваме да не ни отхвърлят и постоянно да търсим одобрението на другите на всяка цена – като се жертваме и угаждаме, за да получим любов, приемане или признание?
- Какво е ниската самооценка и към какви резултати води тя?
- Какво значи да сме в пълнотата на любовта към себе си?

Заповядайте!
Начало - 16 декември, 18.30 ч., ул. "27 юли" № 9, Варна.

Прилагаме три видеолекции на Емилия Бойчева, които ще ви помогнот да се подготвите за тренинга. В описанието под третото видео е приложен линк към файлове за изтегляне - дневници за самостоятелна практическа работа по темата.
Абонирайте се за нашия канал в YouTube, за да получавате известия за новите видеозаписи:

2 част

3 част (в описанието под видеото е прикачен линк към файлове за изтегляне -  дневници за самостоятелна практическа работа по темата)

Още по темата
Още от Събития

Тодорова събота

22.03.2024 г. | протойерей Михаил Манев | Събития

Тодорова събота не е Тодоров ден. Тодоров ден се празнува на 17 февруари. Тодорова събота е, за да ни напомня, че Христос е жив. Че светиите са живи и ни помагат в нашия живот, стига да пожелаем да ги чуем. Стига да пожелаем да ги призовем да дойдат, и да не се усъмним, че е възможно...

Сбогувахме се с Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит

16.03.2024 г. | Събития

"Със съкрушени сърца, с голяма болка и дълбока скръб и тъга, но и с неизменна вяра и упование в нашия Господ Иисус Христос и даруваното ни от Него спасение, изпращаме днес, в последния му земен път, Светейшия наш отец и патриарх Неофит..."

Заупокойна молитва за Левски и загиналите за свободата на България

19.02.2024 г. | Архангел.бг | Събития

На 18 февруари храм „Св. Архангел Михаил”, Варна, беше домакин на инициативата „Разкажи ми за Дякон Левски”. Беше отслужена заупокойна молитва за загиналите за свободата на България, а в залата на втория етаж беше представена беседа за Васил Левски...

Какво се случва в центъра