Как да обичаме себе си и ближния? (1 част)

09.12.2022 г.
източник: psychologies.ru
Автор: Архангел.бг

В новото издание на „Съпричастност” (Вж. ТУК) на фокус е едно важно умение – как да обичаме себе си, без да изпадаме в гордост, егоцентричност и самолюбие, които биха накърнили нашите отношения с ближните? За тази цел отново ще ни помагат православните психолози Милена Петрова и Емилия Бойчева. С всяка от тях ще има по една среща на живо, под формата на тренинг, и три видеолекции, свързани с представяната тема.

Първият тренинг ще бъде с Милена Петрова на 9 декември от 18.30 ч. В него се разглежда темата за срама, който много често пречи на човека не само да установи отношения с другите, но и да оцени правилно собствените си достойнства или действия. Ще търсим отговор на въпроси като:

- Защо изпитваме срам?
- Как срамът е свързан с ниската самооценка?
- Как нашите емоции отразяват начина, по който гледаме на различни житейски събития?
- Какво значи полезен срам?
- Защо и как се опитваме да се предпазим от срама?
- Как да преживеем срама правилно?

Заповядайте!
Начало - 9 декември, 18.30 ч., ул. "27 юли" № 9

Прилагаме първите три видеолекции, които ще ви помогнат да се подготвите за първия тренинг. Абонирайте се за нашия канал в YouTube - ТУК, за да получавате известия за новите видеозаписи.

1 част

2 част

3 част

 

Още по темата
Още от Събития

Тодорова събота

22.03.2024 г. | протойерей Михаил Манев | Събития

Тодорова събота не е Тодоров ден. Тодоров ден се празнува на 17 февруари. Тодорова събота е, за да ни напомня, че Христос е жив. Че светиите са живи и ни помагат в нашия живот, стига да пожелаем да ги чуем. Стига да пожелаем да ги призовем да дойдат, и да не се усъмним, че е възможно...

Сбогувахме се с Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит

16.03.2024 г. | Събития

"Със съкрушени сърца, с голяма болка и дълбока скръб и тъга, но и с неизменна вяра и упование в нашия Господ Иисус Христос и даруваното ни от Него спасение, изпращаме днес, в последния му земен път, Светейшия наш отец и патриарх Неофит..."

Заупокойна молитва за Левски и загиналите за свободата на България

19.02.2024 г. | Архангел.бг | Събития

На 18 февруари храм „Св. Архангел Михаил”, Варна, беше домакин на инициативата „Разкажи ми за Дякон Левски”. Беше отслужена заупокойна молитва за загиналите за свободата на България, а в залата на втория етаж беше представена беседа за Васил Левски...

Какво се случва в центъра