Въведителни беседи преди кръщение. 1 част

11.12.2021 г.
Автор: Архангел.бг

Представяме ви най-новия проект на Ютуб канала Архангел.бг Варна„Въведителни беседи преди кръщение”. Той има за цел да запознае с основите на православната вяра и култура и е подготвен специално за желаещите да приемат Светото тайнство Кръщение и за начинаещите във вярата.

Проектът включва 15 кратки видеа, в които стъпка по стъпка се разказва за нашата вяра:
- Кой е Бог;
- Кой е Иисус Христос;
- Какво е Църквата;
- Кой е човекът и какъв е смисълът на живота му.

Наред с това беседите са опит за по-подробно запознаване със Светото Писание и изясняване на смисъла на църковните празници. Водещ на проекта е отец Василий Шаган, председател на православната енория при храм „Св. Николай Чудотворец” и храм „Св. Архангел Михаил” във Варна. Използваните материали се основават на Св. Писание, трудовете и опита на св. Отци, Преданието и традицията на Православната църква.

Абонирайте се за нашия канал, за да получавате известия за новите видеа. Споделяйте материалите, които са ви харесали, оставяйте коментари, задавате въпроси. Това ще бъде вашият принос в нашето дело. 
 

Още по темата
Още от Нашата вяра

Обединяващата сила на Христовия Кръст

07.04.2024 г. | Навпактски митрополит Йеротей (Влахос) | Нашата вяра

Чрез Кръста хората се съединяват един с друг. Това действително се случва в Църквата, където хората от различни националности стават братя помежду си и членове на Тялото Христово...

Кръстът - основа на църковния начин на живот

07.04.2024 г. | Митрополит Йеротей (Влахос) | Нашата вяра

Животът на Църквата е кръстен, т.е. той е основан и утвърден на Кръста, и от него се напоява. И православното християнство се явява кръстоносене, приковаване и пребиваване на Кръста. Това се чувства непрестанно. Затова, който е разпънат на Кръста, е свободен.

Свети Григорий Палама като изразител на исихастката традиция на Света Гора

31.03.2024 г. | Митрополит Йеротей (Влахос) | Нашата вяра

... има три етапа на духовното усъвършенстване. Всички, които пристигат на Атон, започват с дълбоко покаяние и очистване на сърцето, вследствие на което достигат до просвещение на ума, т.е. до непрестанна умна молитва, и чак тогава някои от тях се сподобяват да съзерцават Бога...

Какво се случва в центъра

Вход Господен в Йерусалим

Предпразници на Възкресението