Страстите в природата на човека

01.09.2021 г.
източник: yaplakal.com
Автор: Архангел.бг

Продължават срещите на живо по програмата „Съпричастност” - 2021 г. в Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил” Варна. След известна промяна в графика, последният тренинг с психолозите Емилия Бойчева и Милена Петрова се отложи (ще съобщим допълнително датата на провеждането му). Сега продължаваме с модула, в който водещ е отец Василий Шаган – за духовните капани, в които попадаме, когато множеството наши страхове се превърнат в страсти. Първата тема е по-обща – „Страстите в природата на човека”. Страстите като духовни болести и страдание за душата.

Какъв е бил човекът преди грехопадението и какво е станало с душата му след това? Как се раждат страстите и кои са основните страсти според св. Марк Подвижник и според св. Григорий Палама? Как естествените свойства на душата се превръщат в страсти и кой е единственият начин да се излекува човешката душа? Възможно ли е да се обновим, по думите на апостол Павел?

За преображението чрез очистване от греховете и бдителност на ума и други важни въпроси може да чуете в предварителния запис с отец Василий. А ако темата ви интересува и имате въпроси, заповядайте на 3 септември от 18.30 ч. в.

Препоръчваме предварително да изгледате прикачения видео файл:

Още от Събития

Младежки форум – Каварна 2022

25.08.2022 г. | Архангел.бг | Събития

От 2 до 4 септември в гр. Каварна ще се проведе поредният модул от Летния младежки форум-2022, организиран от „Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил” - Варна. Тема на форума - Основите на нашата вяра...

Изложба „Светите икони” се открива в „Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил” - Варна

12.08.2022 г. | Архангел.бг | Събития

В навечерието на Успение Богородично с благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан се открива иконографска изложба под надслов „Светите икони”. Със свои творби участват съвременни иконографи от Варненска и Великопреславска епархия...

Да възпеем Майката на света

01.08.2022 г. | Архангел.бг | Събития

Тези думи чуваме в Молебния канон на Пресвета Богородица, с който Църквата ще възпява Божията Майка през започващия пост. Каним всички да се присъединят към това умилително молитвено последование. (График на богослуженията)

Какво се случва в центъра