Младежки форум – Каварна 2022

25.08.2022 г.
Автор: Архангел.бг

От 2 до 4 септември ще се проведе поредният модул от Летния младежки форум-2022, организиран от „Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил” - Варна. След пътувания и срещи в планината, сега форумът ще се събере на морския бряг – в гр. Каварна.

Основна тема на форума този път са Основите на нашата вяра. В предстоящите беседи младежите ще имат възможност да научат най-важното за Православието – за Христос, за Неговото Евангелие, което ни е оставил и не престава да е актуално през всички времена, от две хиляди години до днес. В храма младежите ще имат възможност да участват в богослуженията, да общуват със свещеника, да задават своите въпроси за вярата, за света и как да живеем в него като християни. Разбира се, през тези три дни ще има и нощуване в палатки, и обучения и игри, и време за приключения на плажа, но главното, което ни събира, е желанието да общуваме помежду си и с Бога.

Във форума могат да участват младежи от 13 до 18 г. от Варненска епархия. Броят на участниците е ограничен до 20 души, затова подборът на изявилите желание ще стане с конкурсно есе:
- Ако желаещите вече са участвали в летните модули на Младежкия форум, темата за есе е: „Как се промених след участието ми в Младежкия форум?”.
- Ако за първи път желаете да се включите в Младежкия форум, темата на есето е: „Как се промених през изминалата година?.
Очакваме вашите есета на адрес: arhangel.bg@abv.bg. Ако имате въпроси относно пътуването, напишете и тях. Крайният срок за изпращане на есето е 28 август. Побързайте!

Младежкият форум се организира с благословението на Варненския и Великопреславски Митрополит Йоан и с финансовата подкрепа на Община Варна

Още от Събития

Диалози за историята, свободата и вярата

28.05.2024 г. | Архангел.бг | Събития

Започва нова поредица срещи на тема: Диалози за историята, свободата и вярата. На 30 май 2024 година от 18:00 ч. в Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил” ще бъде показан документалният филм „Свобода... по особено жесток начин”, разказващ за живота на Свобода Бъчварова...

Велика Събота. Смъртта на самата смърт

04.05.2024 г. | Архим. Андреас Конанос | Събития

Тази гробница е празна, никога празната гробница няма такава ценност, каквато има Божият гроб! Никога съкровищницата не е толкова ценна, когато е изпразнена от своето съкровище, колкото Божият гроб...

Страстната Велика седмица. От "Осанна" до "Разпни го"

29.04.2024 г. | Явор Георгиев | Събития

Всеки ден от Страстната седмица е наречен велик и свят и през всеки един от тях Църквата възпоменава чрез специални богослужения пътя на Христос към Голгота, страданията и изкупителното Му дело на Кръста...

Какво се случва в центъра

Вход Господен в Йерусалим

Предпразници на Възкресението