Коледно чудо

23.12.2014 г.
сн. Архангел.бг
Автор: Милица Ивайлова Иванова

Преди много години в едно малко градче живееше сирачето Васко. Никой не го харесваше. Всички го отбягваха. Сирачето носеше скъсани обувки, изцапани панталони и прокъсана блузка. В деня преди Рождество Христово Васко намери малка бяла мидичка. Пъхна я в джобчето си.

Настъпи святата нощ. Сирачето легна на една пейка и заспа. Изведнъж мидичката светна като свещичка. Тя стопли сърцето на сирачето. В съня му се появи светлият обор с Дева Мария и Йосиф. Между тях в сламата лежеше малкият Иисус. Точно когато над тях минаваше опашатата Витлеемска звезда, сирачето чу глас:

- Всяко дете е малък Иисус!

Момченцето се събуди. Беше тъмна и мразовита нощ. Снегът се сипеше на големи бели парцали. Духаше студен вятър. Сирачето трепереше от студ. Очите му се затваряха. Момченцето изрече последните си думи:

- Тази мидичка е вълшебна.

В този момент се превърна в бял ангел и полетя в облаците.

Милица Ивайлова Иванова, 10 г., ОУ „Г.С.Раковски”, Варна
Литературен клуб „Касталия” при ОДК - Варна

 

 

Още от Коментар

Посрещане на иконата на Пресвета Богородица „Скоропослушница” в храма „Св. Архангел Михаил” - Варна (СНИМКИ)

02.05.2024 г. | Архангел.бг | Коментар

На 1 май в храм „Св. Архангел Михаил” - Варна, беше посрещната иконата на Пресвета Богородица „Скоропослушница” – копие на чудотворната икона в манастира Дохиар на Атон.

Библейски мотиви в богослужението в първите дни на Страстната седмица

29.04.2024 г. | Архангел.бг | Коментар

Над кои теми Църквата ни предлага да се замислим в богослужението през първите дни на Страстната седмица? Време за размисъл, но и за отговор на един важен въпрос: как се променям аз, знаейки, че за мене е дал живота Си Христос?

Алтернатива - април, 2024

05.04.2024 г. | Архангел.бг | Коментар

В навечерието на Неделя Кръстопоклонна в броя са включени статии, които помагат да осмислим своя път през Великия пост и да разберем защо именно на Кръста е посветена Третата седмица от него...

Какво се случва в центъра

Вход Господен в Йерусалим

Предпразници на Възкресението