Себеизразяване: подчинение; неумолими стандарти

19.08.2021 г.
източник: zen.yandex.ru
Автор: Архангел.бг

Седмият тренинг от поредицата Житейските капани на нашите страхове” по програмата „Съпричастност” - 2021 ще бъде на 20 август от 18.30 ч. в Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил” Варна. Водещ на тренинга ще бъде Милена Петрова. В предварителната видео лекция тя обръща внимание на страховете, които могат да се появят, ако в детството ни не е била задоволена базовата ни нужда от себеизразяване.

Първият капан, до който тези страхове много често ни водят, е капанът на подчинението, което бива два варианта: саможертва (от чувство за вина) и покорство (от страх). В тези случаи човек например игнорира своите нужди, за да избегне предполагаеми негативни последици, потиска чувствата си, защото не ги смята за важни или за да не нарани другите, ощетява себе си, защото чувства вина, ако не откликне на нуждите на другия, или неосъзнато иска да се хареса на другите, да придобие ценност в техните очи, а така и в своите. Вторият капан при незадоволена базова нужда от себеизразяване е капанът на неумолимите стандарти...

Какъв е произходът на тези страхове и как се проявяват в партньорските отношения? Кои са опасните сигнали в партньорските отношения, които сочат, че сме в капана на тези страхове? Какви са неадаптивните стратегии за справяне в тези ситуации и как да се освободим от тях?

Ако темата ви интересува и търсите отговори на тези въпроси, заповядайте. Препоръчваме да потвърдите участие в тренинга (ТУК) и предварително да изгледате прикачения тук видеофайл от Ютуб канала Архангел.бг Варна, за да се подготвите за срещата:

Още от Събития

Храмов празник на Морски храм „Св. Николай Чудотворец”

03.12.2021 г. | Архангел.бг | Събития

Наближава празникът на храм „Св. Николай Чудотворец”. Да го отбележим с празнична вечерня и акатист към светителя на 5 декември, а в самия ден с Архиерейска света Литургия и военноморски ритуал с водосвет и молебен.

Архангеловден - 2021

09.11.2021 г. | Архангел.бг | Събития

Не знаем , дали е имало конкретен повод, българите във Варна да изберат за патрон на своя храм архистратиг Михаил, предводителя на безплътните ангелски сили, но може да предположим, че са търсили в негово лице силен пример за отстояване на правдата и вярата в Бога.

Храмов празник на храм „Св. Архангел Михаил” Варна

05.11.2021 г. | Архангел.бг | Събития

8 ноември - храмов празник на първата българска църква във Варна - „Св. Архангел Михаил”, открита през 1865 г. в сградата на българското училище в града...

Какво се случва в центъра