Самооценка: дефектност и срам; провал

29.07.2021 г.
източник: istockphoto.com
Автор: Архангел.бг

Предстои четвъртият тренинг от поредицата „Житейските капани на нашите страхове”. Темата този път засяга страховете, които се появяват при израстване в прекалено изискваща и критична среда, в резултат на което остава незадоволена нуждата от правилна самооценка и убеденост в собствената ефективност. Това са: страхът от дефектност, съпътстван често от срам или пък от перфекционизъм, и страхът от провал. И тези страхове, съответно, действат деструктивно в живота ни, вкарват ни в житейските капани на неудовлетвореността(от самите себе си и взаимоотношенията ни) и на провалите (в личния живот и работата ни).

Кои са опасните сигнали за тези страхове в партньорските ни отношения? Какви неадекватни стратегии използваме несъзнателно и как да се измъкнем от този омагьосан кръг? Ако темата ви интересува, заповядайте в петък (30 юли) от 18.30 ч. в Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил” Варна. Водещ на тренинга ще бъде Емилия Бойчева. Може да потвърдите участие в тренинга и да изгледате прикачения тук видеофайл от Ютуб канала Архангел.бг Варна, за да се подготвите за срещата. Така ще остане повече време за практически занимания.

Още по темата
Още от Събития

Тодорова събота

22.03.2024 г. | протойерей Михаил Манев | Събития

Тодорова събота не е Тодоров ден. Тодоров ден се празнува на 17 февруари. Тодорова събота е, за да ни напомня, че Христос е жив. Че светиите са живи и ни помагат в нашия живот, стига да пожелаем да ги чуем. Стига да пожелаем да ги призовем да дойдат, и да не се усъмним, че е възможно...

Сбогувахме се с Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит

16.03.2024 г. | Събития

"Със съкрушени сърца, с голяма болка и дълбока скръб и тъга, но и с неизменна вяра и упование в нашия Господ Иисус Христос и даруваното ни от Него спасение, изпращаме днес, в последния му земен път, Светейшия наш отец и патриарх Неофит..."

Заупокойна молитва за Левски и загиналите за свободата на България

19.02.2024 г. | Архангел.бг | Събития

На 18 февруари храм „Св. Архангел Михаил”, Варна, беше домакин на инициативата „Разкажи ми за Дякон Левски”. Беше отслужена заупокойна молитва за загиналите за свободата на България, а в залата на втория етаж беше представена беседа за Васил Левски...

Какво се случва в центъра