Духовно просветен център

Самооценка: дефектност и срам; провал

29.07.2021 г.
източник: istockphoto.com
Автор: Архангел.бг

Предстои четвъртият тренинг от поредицата „Житейските капани на нашите страхове”. Темата този път засяга страховете, които се появяват при израстване в прекалено изискваща и критична среда, в резултат на което остава незадоволена нуждата от правилна самооценка и убеденост в собствената ефективност. Това са: страхът от дефектност, съпътстван често от срам или пък от перфекционизъм, и страхът от провал. И тези страхове, съответно, действат деструктивно в живота ни, вкарват ни в житейските капани на неудовлетвореността(от самите себе си и взаимоотношенията ни) и на провалите (в личния живот и работата ни).

Кои са опасните сигнали за тези страхове в партньорските ни отношения? Какви неадекватни стратегии използваме несъзнателно и как да се измъкнем от този омагьосан кръг? Ако темата ви интересува, заповядайте в петък (30 юли) от 18.30 ч. в Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил” Варна. Водещ на тренинга ще бъде Емилия Бойчева. Може да потвърдите участие в тренинга и да изгледате прикачения тук видеофайл от Ютуб канала Архангел.бг Варна, за да се подготвите за срещата. Така ще остане повече време за практически занимания.

Още по темата
Още от Събития

Страхът като постоянен спътник на човешката природа. Страх и дръзновение

09.09.2021 г. | Архангел.бг | Събития

Срещите по програмата „Съпричастност - въпроси и отговори. Пастирска грижа” продължават с модула, в който говорим за духовните капани, в които попадаме, когато множеството наши страхове се превърнат в страсти. Водещ – отец Василий Шаган.

Страстите в природата на човека

01.09.2021 г. | Архангел.бг | Събития

Какъв е бил човекът преди грехопадението и какво е станало с душата му след това? Как естествените свойства на душата се превръщат в страсти и кой е единственият начин да се излекува човешката душа? Беседа с о. Василий Шаган - 3 септември, 18.30 ч.

Себеизразяване: подчинение; неумолими стандарти

19.08.2021 г. | Архангел.бг | Събития

В какви капани ни водят страховете при незадоволена базова нужда от себеизразяване? Какъв е произходът на тези страхове и как се проявяват в партньорските отношения? Какви са неадаптивните стратегии за справяне и как да се освободим от тях?

Какво се случва в центъра

Любов и брак

Женските избори