Духовно просветен център

Реалистични граници: привилегированост, превъзходство

03.08.2021 г.
източник: vip-divan.su
Автор: Архангел.бг

Продължават срещите на живо по програмата„Съпричастност”в Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил” Варна. Предстои петият тренинг от поредицата „Житейските капани на нашите страхове”. По време на срещата ще се обърне внимание на комплекса за привилегированост и превъзходство.

Как се стига от страха до гордостта? Колко може да е уязвим човек, когато прибягва към „защитното” поведение на самовъзвеличаването! Колко можем да бъдем заслепени от страховете си, че дори да не съзнаваме напълно как сме влезли в капана на превъзходството и привилегироваността? Какво преживяваме и какво причиняваме на себе си и на хората около нас? Какво може да ни накара да се откажем от превъзходството над другите, и как да отхвърлим страховете, които разрушават отношенията и живота ни?

Ако темата ви интересува и търсите отговори на тези въпроси, заповядайте в петък (6 август) от 18.30 ч. в Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил” Варна. Водещ на тренинга ще бъде Емилия Бойчева.

Препоръчваме да потвърдите участие в тренинга и да изгледате прикачения видеофайл от Ютуб канала Архангел.бг Варна, за да се подготвите за срещата:

Още по темата
Още от Събития

Страхът като постоянен спътник на човешката природа. Страх и дръзновение

09.09.2021 г. | Архангел.бг | Събития

Срещите по програмата „Съпричастност - въпроси и отговори. Пастирска грижа” продължават с модула, в който говорим за духовните капани, в които попадаме, когато множеството наши страхове се превърнат в страсти. Водещ – отец Василий Шаган.

Страстите в природата на човека

01.09.2021 г. | Архангел.бг | Събития

Какъв е бил човекът преди грехопадението и какво е станало с душата му след това? Как естествените свойства на душата се превръщат в страсти и кой е единственият начин да се излекува човешката душа? Беседа с о. Василий Шаган - 3 септември, 18.30 ч.

Себеизразяване: подчинение; неумолими стандарти

19.08.2021 г. | Архангел.бг | Събития

В какви капани ни водят страховете при незадоволена базова нужда от себеизразяване? Какъв е произходът на тези страхове и как се проявяват в партньорските отношения? Какви са неадаптивните стратегии за справяне и как да се освободим от тях?

Какво се случва в центъра

Любов и брак

Женските избори