Реалистични граници: привилегированост, превъзходство

03.08.2021 г.
източник: vip-divan.su
Автор: Архангел.бг

Продължават срещите на живо по програмата„Съпричастност”в Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил” Варна. Предстои петият тренинг от поредицата „Житейските капани на нашите страхове”. По време на срещата ще се обърне внимание на комплекса за привилегированост и превъзходство.

Как се стига от страха до гордостта? Колко може да е уязвим човек, когато прибягва към „защитното” поведение на самовъзвеличаването! Колко можем да бъдем заслепени от страховете си, че дори да не съзнаваме напълно как сме влезли в капана на превъзходството и привилегироваността? Какво преживяваме и какво причиняваме на себе си и на хората около нас? Какво може да ни накара да се откажем от превъзходството над другите, и как да отхвърлим страховете, които разрушават отношенията и живота ни?

Ако темата ви интересува и търсите отговори на тези въпроси, заповядайте в петък (6 август) от 18.30 ч. в Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил” Варна. Водещ на тренинга ще бъде Емилия Бойчева.

Препоръчваме да потвърдите участие в тренинга и да изгледате прикачения видеофайл от Ютуб канала Архангел.бг Варна, за да се подготвите за срещата:

Още по темата
Още от Събития

Тодорова събота

22.03.2024 г. | протойерей Михаил Манев | Събития

Тодорова събота не е Тодоров ден. Тодоров ден се празнува на 17 февруари. Тодорова събота е, за да ни напомня, че Христос е жив. Че светиите са живи и ни помагат в нашия живот, стига да пожелаем да ги чуем. Стига да пожелаем да ги призовем да дойдат, и да не се усъмним, че е възможно...

Сбогувахме се с Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит

16.03.2024 г. | Събития

"Със съкрушени сърца, с голяма болка и дълбока скръб и тъга, но и с неизменна вяра и упование в нашия Господ Иисус Христос и даруваното ни от Него спасение, изпращаме днес, в последния му земен път, Светейшия наш отец и патриарх Неофит..."

Заупокойна молитва за Левски и загиналите за свободата на България

19.02.2024 г. | Архангел.бг | Събития

На 18 февруари храм „Св. Архангел Михаил”, Варна, беше домакин на инициативата „Разкажи ми за Дякон Левски”. Беше отслужена заупокойна молитва за загиналите за свободата на България, а в залата на втория етаж беше представена беседа за Васил Левски...

Какво се случва в центъра