Реалистични граници: привилегированост, превъзходство

03.08.2021 г.
източник: vip-divan.su
Автор: Архангел.бг

Продължават срещите на живо по програмата„Съпричастност”в Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил” Варна. Предстои петият тренинг от поредицата „Житейските капани на нашите страхове”. По време на срещата ще се обърне внимание на комплекса за привилегированост и превъзходство.

Как се стига от страха до гордостта? Колко може да е уязвим човек, когато прибягва към „защитното” поведение на самовъзвеличаването! Колко можем да бъдем заслепени от страховете си, че дори да не съзнаваме напълно как сме влезли в капана на превъзходството и привилегироваността? Какво преживяваме и какво причиняваме на себе си и на хората около нас? Какво може да ни накара да се откажем от превъзходството над другите, и как да отхвърлим страховете, които разрушават отношенията и живота ни?

Ако темата ви интересува и търсите отговори на тези въпроси, заповядайте в петък (6 август) от 18.30 ч. в Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил” Варна. Водещ на тренинга ще бъде Емилия Бойчева.

Препоръчваме да потвърдите участие в тренинга и да изгледате прикачения видеофайл от Ютуб канала Архангел.бг Варна, за да се подготвите за срещата:

Още по темата
Още от Събития

Храмов празник на Морски храм „Св. Николай Чудотворец”

03.12.2021 г. | Архангел.бг | Събития

Наближава празникът на храм „Св. Николай Чудотворец”. Да го отбележим с празнична вечерня и акатист към светителя на 5 декември, а в самия ден с Архиерейска света Литургия и военноморски ритуал с водосвет и молебен.

Архангеловден - 2021

09.11.2021 г. | Архангел.бг | Събития

Не знаем , дали е имало конкретен повод, българите във Варна да изберат за патрон на своя храм архистратиг Михаил, предводителя на безплътните ангелски сили, но може да предположим, че са търсили в негово лице силен пример за отстояване на правдата и вярата в Бога.

Храмов празник на храм „Св. Архангел Михаил” Варна

05.11.2021 г. | Архангел.бг | Събития

8 ноември - храмов празник на първата българска църква във Варна - „Св. Архангел Михаил”, открита през 1865 г. в сградата на българското училище в града...

Какво се случва в центъра