Духовно просветен център

Автономност: зависимост; уязвимост

12.08.2021 г.
снимка: arhangel.bg
Автор: Архангел.бг

Шестият тренинг от поредицата „Житейските капани на нашите страхове” по програмата„Съпричастност” ще обърне внимание на страховете от зависимост и уязвимост, които се появяват в резултат на незадоволената нужда от автономност в ранните години на нашето израстване. Той ще се проведе в петък (13 август) от 18.30 ч.в Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил” Варна. Водещ на тренинга ще бъде Милена Петрова.

Какъв е произходът на тези страхове и как се проявяват в живота ни? Конкретно ще се обърне внимание на опасните сигнали за зависимост и уязвимост в партньорските отношения и ще се дадат и насоки как да се променим и да излезем от капана на тези страхове?

Ако желаете, може да потвърдите участие в тренинга и да изгледате прикачения видеофайл от Ютуб канала Архангел.бг Варна, за да се подготвите за срещата – така ще остане повече време за практически занимания:

Още от Събития

Страхът като постоянен спътник на човешката природа. Страх и дръзновение

09.09.2021 г. | Архангел.бг | Събития

Срещите по програмата „Съпричастност - въпроси и отговори. Пастирска грижа” продължават с модула, в който говорим за духовните капани, в които попадаме, когато множеството наши страхове се превърнат в страсти. Водещ – отец Василий Шаган.

Страстите в природата на човека

01.09.2021 г. | Архангел.бг | Събития

Какъв е бил човекът преди грехопадението и какво е станало с душата му след това? Как естествените свойства на душата се превръщат в страсти и кой е единственият начин да се излекува човешката душа? Беседа с о. Василий Шаган - 3 септември, 18.30 ч.

Себеизразяване: подчинение; неумолими стандарти

19.08.2021 г. | Архангел.бг | Събития

В какви капани ни водят страховете при незадоволена базова нужда от себеизразяване? Какъв е произходът на тези страхове и как се проявяват в партньорските отношения? Какви са неадаптивните стратегии за справяне и как да се освободим от тях?

Какво се случва в центъра

Любов и брак

Женските избори