Духовно просветен център

Базисна сигурност: изоставяне; недоверие и злоупотреба

22.07.2021 г.
източник: pixy.org
Автор: Архангел.бг

Третата среща на живо по програмата „Съпричастност” ще бъде в петък (23 юли)от 18.30 ч.в Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил” Варна. Този път в поредицата „Житейските капани на нашите страхове” ще се говори за страховете, които се появяват в резултат на незадоволената нужда от базисна сигурност – страхът от изоставяне и страхът от злоупотреба. Водещ на тренинга ще бъде Милена Петрова.

Какъв е произходът на тези страхове и как се проявяват в партньорските отношения? Конкретно ще се обърне внимание на опасните сигнали в партньорските отношения, които сочат, че сме в капана на тези страхове. Разбира се, ще се дадат и насоки как да се променим?

Ако желаете, може да потвърдите участие в тренинга ТУК и да изгледате прикачения видеофайл в Ютуб канала Архангел.бг Варна, за да се подготвите за срещата. Така ще остане повече време за практически занимания. Молим да отбележите в препратката към събитието "Ще присъствам" само ако сте сигурни, че наистина ще присъствате. Това ще ни помогне в подготовката за срещата.

Още по темата
Още от Събития

Страхът като постоянен спътник на човешката природа. Страх и дръзновение

09.09.2021 г. | Архангел.бг | Събития

Срещите по програмата „Съпричастност - въпроси и отговори. Пастирска грижа” продължават с модула, в който говорим за духовните капани, в които попадаме, когато множеството наши страхове се превърнат в страсти. Водещ – отец Василий Шаган.

Страстите в природата на човека

01.09.2021 г. | Архангел.бг | Събития

Какъв е бил човекът преди грехопадението и какво е станало с душата му след това? Как естествените свойства на душата се превръщат в страсти и кой е единственият начин да се излекува човешката душа? Беседа с о. Василий Шаган - 3 септември, 18.30 ч.

Себеизразяване: подчинение; неумолими стандарти

19.08.2021 г. | Архангел.бг | Събития

В какви капани ни водят страховете при незадоволена базова нужда от себеизразяване? Какъв е произходът на тези страхове и как се проявяват в партньорските отношения? Какви са неадаптивните стратегии за справяне и как да се освободим от тях?

Какво се случва в центъра

Любов и брак

Женските избори