Духовно просветен център

Вместо цветя… храна за нуждаещи се

13.03.2021 г.
vip-detskagradina.eu
Автор: Архангел.бг

В навечерието на Великия пост споделяме своята благодарност по повод един жест на милосърдие, който ни трогна и впечатли. На 12 март в Духовно-просветния център постъпи дарение от ЧДГ „Аз съм българче”. Благодарим на учителите на децата, както и на родителите, подкрепили идеята да станат съпричастни на благотворителната дейност на нашата енория.

Повод става новината, че през изминалата година на карантина и ограничителни мерки съботната трапеза за хора в нужда в Духовно-просветния център вече не се случва в предишния формат – не се приготвя топла храна, а се раздават консерви, пакетирани храни и варива. Така учителите решават, вместо да получат куп цветя и мартеници на 1-ви и 8-ми март, да ги „преобразуват” в… храна за нуждаещи се. Оригинално, нали! А освен това и възпитателно.

Поради ограниченията, наложени от противоепидемичните мерки, да донесат дарението дойдоха само учители и родители, но сме сигурни, че след време ще се запознаем и с децата. Сигурни сме също така, че те ще запомнят този урок по милосърдие, преподаден им от възрастните, и тази добродетел завинаги ще има място в сърцата им.

Още по темата
Още от Милосърдие

Милостинята

22.04.2021 г. | старец Никон Светогорец | Милосърдие

Човеколюбието е корен на всички блага и негов израз е милостинята, Този, който е милостив, обича хората. Този, който обича Божиите образи – хората, почита и обича Бога. Затова мнозина водят борба да не станат сребролюбиви...

Енорийска задружност – Есен 2020

27.11.2020 г. | Архангел.бг | Милосърдие

Обявяваме началото на поредната енорийска кампания „Дари радост за Рождество Христово”. Приканваме всички към съучастие в милосърдието! Нека св. Николай и св. Архангел Михаил ни помагат в това дело!

За тайната на човешкия живот

24.10.2020 г. | Санфранциски и Западноамерикански архиеп. Йоан (Шаховски) | Милосърдие

Какъв е смисълът от раждането и пребиваването в света на човешката недъгавост и какво е истински хуманното отношение към нея? В деня на чудотворната Богородична икона „Всех скорбящих радост”се молим за децата с увреждания и техните семейства.

Какво се случва в центъра

Любов и брак

Женските избори