Ново издание на „Децата четат Библията”

18.01.2024 г.
Автор: Архангел.бг

В книжарница „Благослов” е налично новото, четвърто, преработено издание на книгата „Децата четат Библията”. Тя се издава на български език от Българското библейско дружество с разрешение на Гръцкото библейско дружество, отпечатана е за първи път през 2005 г. с благословението на Еладската православна църква.

Преводът от гръцки език е на Калина Близнашка, а богословската редакция – на покойния вече проф. Славчо Вълчанов. Запазени са оригиналните илюстрации на Марта Капетанаку-Ксинопулу, които добавят към адаптирания текст и така необходимата нагледност за детското възприятие.

От издателя:
Желанието ни е завладяващите примери и вечните истини на Светото Писание да достигнат до детските умове по един разбираем и увлекателен начин. Вярваме, че така представените събития от Стария и Новия Завет, разказващи за неповторимите преживявания на библейските герои, ще оставят трайна следа в съзнанието на децата. Запознаването с духовното богатство на Вечната книга – Библията, ще им даде възможност да придобият ясна представя за християнските ценности, за доброто и злото в живота, за Божия план относно спасението на човечеството през изминалите хилядолетия от Сътворението до днес. Така вярата в Бога и в Неговия Син, Спасителя Иисус Христос, ще се възрасти и утвърди.

С това издание се стремим да доведем библейския текст на разбираем език до нашите най-малки читатели, като същевременно оставаме верни на първоизточника. Имената на библейските книги, личните имена на библейските герои, както и географските понятия са изписани според Библия, Синодално издание (1982 г.). Приложените текстове от Псалтира, както и отделни извадки от библейските книги са цитирани според същото библейско издание. Посоченият след Всяка глава източник (напр. Евангелие от Матей, гл. 5) препраща към съответната книга и глава от Библията.

Пожелаваме на всички читатели - и малки, и големи, приятни мигове и дълбоки духовни преживявания с новото издание на „Децата четат Библията”.

В книжарница „Благослов” са налични и няколко издания на „Библията”, от които търсещите среща със словото Божие могат да се запознаят с пълния текст на Светото Писание.

Телефон за връзка с книжарницата: 0876 611 682

Още по темата
Още от Нови книги

„Хлябът на живота” – изяснение на Божествената литургия, т. 1

16.06.2024 г. | Архангел.бг | Нови книги

В книжарница „Благослов” вече е налична книгата „Хлябът на живота” – ново издание на Ловчанска Епархия. Сборникът съдържа най-новите беседи на Лимасолския митрополит Атанасий - изяснения на Божествената литургия...

Нови приключения на НадЕжко - 6-та, 7-ма и 8-ма книжка от поредицата

02.04.2024 г. | Архангел.бг | Нови книги

2 април - Ден на детската книга. В книжарница „Благослов” са налични всички осем книжки от поредицата за НадЕжко, таралежът хлебар без граници, включително и последните три нови истории за приключенията на НадЕжко и неговите приятели...

„От Ти-град в Небесния град” - пътуването продължава

05.02.2024 г. | Архангел.бг | Нови книги

Новата книга на гръцката авторка Мирсини Вингопулу продължава да разказва историите за Инатчо и неговите приятели от Ти-град, като по този начин доближава своите малки читатели до същността на духовния живот. В помощ на героите отново са мъдрите съвети на св. Паисий Светогорец...

Какво се случва в центъра