Нови приключения на НадЕжко - 6-та, 7-ма и 8-ма книжка от поредицата

02.04.2024 г.
източник: Фейсбук страница на авторката
Автор: Архангел.бг

В Деня на детската книга ви каним в книжарница „Благослов”, където може да намерите всички, излезли досега осем книжки от поредицата „Книги за деца – Промени света!”. В последните три книжки приключенията на НадЕжко, таралежът хлебар без граници, продължават с пътешествие до Египет и вълнуващо плаване по река Нил (книга 6) и с две истории за Рождество Христово в пъстрите и екзотични Етиопия (книга 7) и Индия (книга 8).

Авторката, д-р Надежда Савова-Григорова, е завършила Културна антропология в Университета „Принстън”, САЩ. Посещава над 70 страни, изследвайки местната култура и традициите, свързани с хляба. Започва да пише и илюстрира поредицата от детски книги за околосветските приключения на таралежа хлебар НадЕжко, за да учи децата на ценностите, което ни свързват с другите – как да сме „над еженето”, да не боцкаме другите, които са различни от нас. Книгите развиват емоционална интелигентност и емпатия, критическо мислене и творчество. Заедно с НадЕжко и неговите приятели децата научават както интересни традиции от местата, които посещават, така и много добродетели, които да им помогнат в различни ситуации.

И така приключенията на НадЕжко, таралежът хлебар без граници, продължават и очакват своите малки читатели.

Още за НадЕжко на нашия сайт – ТУК и ТУК

В книжарница „Благослов” са налични детски книги на християнска тематика и на други издателства. Заповядайте!

За връзка с книжарницата – 0876 611 682
Всеки ден от 9:00 до 17:00

Още по темата
Още от Нови книги

„От Ти-град в Небесния град” - пътуването продължава

05.02.2024 г. | Архангел.бг | Нови книги

Новата книга на гръцката авторка Мирсини Вингопулу продължава да разказва историите за Инатчо и неговите приятели от Ти-град, като по този начин доближава своите малки читатели до същността на духовния живот. В помощ на героите отново са мъдрите съвети на св. Паисий Светогорец...

Ново издание на „Децата четат Библията”

18.01.2024 г. | Архангел.бг | Нови книги

Завладяващите примери и вечните истини на Светото Писание, разказани за деца в адаптиран и увлекателен разказ за събития от Стария и Новия Завет. Преживяването на историите с библейските герои неусетно запозна децата с духовното богатство на Вечната книга...

„Мария от Охрид” - Антон Баев

09.01.2024 г. | Архангел.бг | Нови книги

В книжарница „Благослов” е налично ново издание на „Омофор” – „Мария от Охрид” на Антон Баев. Книгата е отличена в Националния конкурс за християнски роман за 2022 г., организиран от фондация „Покров Богородичен” и портала Православие България.

Какво се случва в центъра