„Между вярата и разума” - последно преработено и допълнено издание

30.12.2023 г.
източник: www.facebook.com/HouseBirds
Автор: Архангел.бг

В книжарница „Благослов” получихме петото, преработено и допълнено издание на „Между вярата и разума. Първи въпроси” от проф. д-р Димитър Попмаринов („Омофор”, 2023).

В настоящото издание, чрез кратки есета, проф. Попмаринов разисква сложни богословско-философски и житейски въпроси, поставени му както от студенти, така и от читатели. Книгата е своеобразен разговор с читателя, в който се изясняват ключови категории и концепции от проблематиката на библеистиката и богословието.
С научна ерудиция и академична всеотдайност авторът обяснява и анализира симбиозата между вярата и знанието, отношенията между науката и атеизма, въпросите за съществуването или несъществуването на Бога, за добро и зло, за вечността, времето и безкрайността. (pravoslavie.bg)

Откъс от новото издание на „Между вярата и разума. Първи въпроси” – вж. ТУК.

Проф. д-р Димитър Попмаринов е преподавател по старозаветна библеистика, един от първите преподаватели и два мандата декан на основания през 1991 г. Православен богословски факултет на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий”. Специализирал в Русия, Швейцария, Холандия. В продължение на много години е участник и лектор в множество научни прояви у нас и в чужбина.

В книжарница „Благослов” са налични и други книги на автора – „Библейско богословие: академични есета” (Омофор, 2018), в съавторство: „Свещеното Писание – Херменевтика – Богослужение – Диалог” (Омофор, 2018), „Синът човешки. Образът в книга Даниил и междузаветната неканонична и апокрифна литература” (Омофор, 2021).

В книжарница „Благослов” може да закупите и други нови издания от каталога на издателство „Омофор”.

За връзка с книжарницата – 0876 611 682
Всеки ден от 9:00 до 17:00

Още по темата
Още от Нови книги

Книги на Мартин Ралчевски в книжарница „Благослов”

10.07.2024 г. | Архангел.бг | Нови книги

В своите романи авторът не спира да изследва човешката душа, да търси смисъла и чрез своите герои и техните съдби да помагана хиляди да намерят смисъл и надежда.Темите за съхраняването на българските корени и Православието, за молитвата и Божия отговор са неизменни в творчеството му...

„Господ е крепост на моя живот” – в памет на Варненския и Великопреславски митрополит д-р Кирил (1954-2013)

09.07.2024 г. | Архангел.бг | Нови книги

Днес се изпълват 11 г. от кончината на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит д-р Кирил....

„Хлябът на живота” – изяснение на Божествената литургия, т. 1

16.06.2024 г. | Архангел.бг | Нови книги

В книжарница „Благослов” вече е налична книгата „Хлябът на живота” – ново издание на Ловчанска Епархия. Сборникът съдържа най-новите беседи на Лимасолския митрополит Атанасий - изяснения на Божествената литургия...

Какво се случва в центъра