„Духовни беседи”, II том - св. Софроний Атонски

28.12.2023 г.
сн. arhangel.bg
Автор: Архангел.бг

Втори том на „Духовни беседи” от св. Софроний Атонски е вече на книжния пазар и отскоро е налична и в книжарница „Благослов” в храм „Св. Архангел Михаил“ – Варна.

Издателство „Омофор” представя продължението на разговорите на един от най-обичаните православни подвижници с братството и някои поклонници на манастира „Св. Йоан Кръстител”. Беседите отразяват духовния му опит, придобит за повече от половин век монашески подвиг, който той се стреми да предаде на своите по-млади събратя монаси.

Монах, отшелник, свещеник, изповедник, духовен отец, основател на манастир, иконописец, създател на литургични текстове, писател, автор на множество писма, мисионер – отец Софроний е роден в Русия през 1896 г. Приема монашество на Света гора Атон, където осем години е под духовното ръководство на свети Силуан Атонски. По-късно основава манастира „Св. Йоан Кръстител” в Есекс, Великобритания.

Неговите книги „Свети Силуан Атонски”, „Ще видим Бога както си е”, „За молитвата”, „Раждането на непоклатимото Царство”, „Подвигът на богопознанието”, „Духовни беседи” (1 том) вече трайно са влезли в съкровищницата на православното предание.

Изданието се осъществява съвместно с Варненска и Великопреславска света митрополия.

Източник: omophor.com

В книжарница „Благослов” е налична и книгата „Духовни беседи”, I томвж. ТУК, както и още нови издания от каталога на издателство „Омофор”.

За връзка с книжарницата – 0876 611 682
Всеки ден от 9:00 до 17:00

 

Още по темата
Още от Нови книги

Нови приключения на НадЕжко - 6-та, 7-ма и 8-ма книжка от поредицата

02.04.2024 г. | Архангел.бг | Нови книги

2 април - Ден на детската книга. В книжарница „Благослов” са налични всички осем книжки от поредицата за НадЕжко, таралежът хлебар без граници, включително и последните три нови истории за приключенията на НадЕжко и неговите приятели...

„От Ти-град в Небесния град” - пътуването продължава

05.02.2024 г. | Архангел.бг | Нови книги

Новата книга на гръцката авторка Мирсини Вингопулу продължава да разказва историите за Инатчо и неговите приятели от Ти-град, като по този начин доближава своите малки читатели до същността на духовния живот. В помощ на героите отново са мъдрите съвети на св. Паисий Светогорец...

Ново издание на „Децата четат Библията”

18.01.2024 г. | Архангел.бг | Нови книги

Завладяващите примери и вечните истини на Светото Писание, разказани за деца в адаптиран и увлекателен разказ за събития от Стария и Новия Завет. Преживяването на историите с библейските герои неусетно запозна децата с духовното богатство на Вечната книга...

Какво се случва в центъра