Завърши кампанията Дари радост на Рождество Христово

24.12.2014 г.
Автор: Архангел.бг

На 23 декември в 17.00 ч. завърши кампанията ДАРИ РАДОСТ на РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО. Организаторите благодарят на всички дарители, които с радост откликнаха на апела за съпричастност. Събраха се близо 700 лева и множество продукти. С тях бяха направени 230 пакета с храни, които бяха раздадени на крайно нуждаещите се, за да могат да посрещнат празника. Пакетите бяха различни заради големия брой, но във всеки пакет имаше варива (боб, леща или ориз), брашно или макаронени изделия, някаква консерва, сладкиши, кутии с бонбони, месни изделия и др. за трапезата на Рождество.  

Специални благодарности за доброволците, които се включиха в направата и раздаването на пакетите.

Повечето от нуждаещите, на които бяха раздадени пакетите, идват всяка събота на социалната кухня (повече от 150 човека), където отново с дарения се приготвят два казана топла супа.

Надяваме се това събитие да не бъде еднократно. Кампанията ДАРИ РАДОСТ ще се организира за големите християнски празници. Пожелаваме на всички хубави предстоящи Рождественски и новогодишни празници!

 

Още от Коментар

Посрещане на иконата на Пресвета Богородица „Скоропослушница” в храма „Св. Архангел Михаил” - Варна (СНИМКИ)

02.05.2024 г. | Архангел.бг | Коментар

На 1 май в храм „Св. Архангел Михаил” - Варна, беше посрещната иконата на Пресвета Богородица „Скоропослушница” – копие на чудотворната икона в манастира Дохиар на Атон.

Библейски мотиви в богослужението в първите дни на Страстната седмица

29.04.2024 г. | Архангел.бг | Коментар

Над кои теми Църквата ни предлага да се замислим в богослужението през първите дни на Страстната седмица? Време за размисъл, но и за отговор на един важен въпрос: как се променям аз, знаейки, че за мене е дал живота Си Христос?

Алтернатива - април, 2024

05.04.2024 г. | Архангел.бг | Коментар

В навечерието на Неделя Кръстопоклонна в броя са включени статии, които помагат да осмислим своя път през Великия пост и да разберем защо именно на Кръста е посветена Третата седмица от него...

Какво се случва в центъра

Вход Господен в Йерусалим

Предпразници на Възкресението