Духовно просветен център

Житие на преподобния Герасим Йордански за деца

28.12.2020 г.
Автор: Архангел.бг

Поредицата „За децата на България”, издавана от Ловчанска Епархия, се увеличи с още една книжка. В нея малките читатели ще се запознаят с житието на св. Герасим Йордански и с животът в манастира, който преподобният основан. Ще се запознаят и с историята за лъва, чиято лапа св. Герасим излекувал и го нарекъл Йордан.

Новата книжка се отличава от излезлите досега в поредицата по своето оформление. Тя е по-малък формат, с меки корица, а освен това тя е и книжка за оцветяване. 17 графични изображения илюстрират основни моменти от житието на светеца, а децата имат възможност да участват в „довършването” на книжката, като изпъстрят страниците й с цвят, водени от своето въображение.

В книжарница „Благослов” разполагаме и с останалите книжки от поредицата „За децата на България”:
- Евангелие в преразказ за деца
- Преподобна Параскева – Петка
- Свети Иван Рилски Чудотворец
- Схиигумения Мария
- Свети Паисий Светогорец
- Свети Серафим Саровски
- Свети Нектарий Егински
- Свети Порфирий Кавсокаливит

Поръчка за доставка или запитване за търсена от вас книга може да направите на e-mail: blagoslov_kn@abv.bg. Освен желаната книга е нужно да посочите: телефон, трите си имена, град и офис на Еконт или Спиди. (вж. Още)

Още по темата
Още от Нови книги

„Изкуството да живееш със себе си” - Лимасолски митрополит Атанасий

05.02.2021 г. | Архангел.бг | Нови книги

Излезе от печат третият том с проповеди на митрополит Атанасий Лимасолски. В книгата е събран опитът на популярния кипърски духовник по темата за себепознанието, така важна за изграждането на отношенията ни с Бога и с другите.

Атеистичните делюзии. Християнската революция и нейните модерни врагове

29.12.2020 г. | Архангел.бг | Нови книги

Книгата разглежда исторически и съвременни опити за принизяване на християнството, за изопачаване на неговия смисъл и значение. Тя е отговор, в който баналните и логически неиздържани аргументи срещу вярата са опровергани с убедителна лекота.

Срещата на човек с Бога: Св. Гора Атон - най-високата точка на земята

08.12.2020 г. | Архангел.бг | Нови книги

В книгата Месогейският митрополит Николай споделя с читателите своите спомени от посещенията си на Света Гора и ни дава възможност да видим през неговите очи живота на атонските подвижници.

Какво се случва в центъра