Великденски четения - 2019

21.03.2019 г.
Автор: Архангел.бг

Във Варна се откриват традиционните четения, посветени на Възкресение Христово. Те се провеждат с благословението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан и се организират от църковното настоятелство при храм „Св. Атанасий”.

Първата лекция ще бъде на 24 март (неделя) от 11.00 ч. В навечерието на празника Благовещение изборът на тема не е случаен – „Христос и жената”. Лектор: ставрофорен иконом Дончо Александров.

На 31 март (неделя) от 11.00 ч. протойерей Ясен Шинев ще сподели своите разсъждения по темата: „Посланието на Христос и очакванията на хората”.

Третата лекция ще бъде също в неделя, на 14 април от 11.00 ч. Лектор ще бъде доц. д-р иконом Теодор Стойчев, който ще говори по темата: „Разпнатия и прославения Иисус като пример за християнски живот”.

Великденските четения ще завършат на 19 април (петък) от 18.00 ч. Лекция на тема „Преобразената любов” ще изнесе гл.ас. д-р Смилен Марков от Православния богословски факултет при ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”.

ВАЖНО! Всички лекции ще се проведат в храм „Св. Атанасий”, Варна

Още от Събития

Младежки ораторски форум „Св. Климент Охридски” - лято 2019

31.05.2019 г. | Архангел.бг | Събития

Започна петото издание на Младежкия ораторски форум „Св. Климент Охридски”. В него могат да се включат ученици от варненските гимназии и да покажат своето ораторско майсторство. Финалното общоградско състезание е в края на юни...

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ !

28.04.2019 г. | протойерей Александър Шмеман | Събития

Дверите се отварят. Ние влизаме в зале­тия от светлина храм... Някъде в душата ни обаче въпросът остава. Какво ли означава всичко това? Какво означава да празнуваме Пасха в този свят, изпълнен със страдания, какво означават това „със смърт смърт­та потъпка“...

Богослужения през дните на Страстната седмица - храм „Св. Николай Чудотворец”, Варна

22.04.2019 г. | Архангел.бг | Събития

Следвайки богослуженията през тази седмица, ние изминаваме заедно със Спасителя Неговия последен земен път. Така се подготвяме за срещата с Него в деня на Възкресението... Нека изпълним молбата на Христос към учениците в Гетсиманската градина: останете тук и бъдете будни с Мене…

Какво се случва в центъра