Духовно просветен център

Църковни календари за 2021 г.

12.09.2020 г.
Автор: Архангел.бг

Ако още не сте си закупили църковен календар за следващата година, в книжарница „Благослов” можете да направите своя избор между два варианта. Те са издадени от Поклонническо-просветния център „Св. Йоан Рилски” към Софийска света митрополия. Единият е настолен, тип пирамида, а другият - стенен. Календарите са многолистови и на всеки лист освен гражданския календар за съответния месец и указания за църковните празници, може да намерите и указание за постите в съответствие с Църковния типик на Българската Православна Църква - Българска Патриаршия.

Издателите са се погрижили и за красивото оформление на календарите - полезната информация е поднесена на фона на красиви фотографии на различни поклоннически обекти в България.

Календарите имат и своята кауза - средствата от продажбата им издателите ще използват за развитието на поклонничеството в България.

Още от Нови книги

Преподобни Яков Цаликис. Кратки истории, поучения, свидетелства

20.10.2020 г. | Архангел.бг | Нови книги

Кратки истории от живота на св. Яков, негови наставления към клирици, монаси и миряни, както и свидетелства на негови духовни чеда за общуването им с преподобния и за чудесни събития след неговото успение.

Солта на земята - отец Павел Флоренски

13.10.2020 г. | Архангел.бг | Нови книги

Сказание за живота на стареца от Гетсиманския скит, йеромонах авва Исидор, събрано и подредено от неговия недостоен духовен син Павел Флоренски – изд. „Омофор”, превод - Венета Дякова...

„Между вярата и разума. Първи въпроси”- ново издание

05.10.2020 г. | Архангел.бг | Нови книги

Четвърто, допълнено и преработено издание на книгата на проф. Димитър Попмаринов „Между вярата и разума. Първи въпроси” (издателство „Омофор”, 2020) вече и в книжарница „Благослов” във Варна...

Какво се случва в центъра