Духовно просветен център

„Светецът на моето сърце” – нова книга за св. Нектарий Егински

26.11.2020 г.
Автор: Архангел.бг

В книжарницата на Духовно-просветния център вече е налична новата книга на журналиста Ангел Бончев, посветена на св. Нектарий Егински. Конкретният повод е изпълването на 100 години от успението на светеца, което честваме през 2020 г. Изданието е богато илюстрирано със снимков материал, включва пространно житие на св. Нектарий, молебен канон, акатист и молитви към него, както и разкази за много негови чудеса. (още за книгата – тук)

В анонс предлагаме една от молитвите в книгата:

Молитва към св. Нектарий Егински Чудотворец

Като се прекланям пред твоето търпение, воля, любов и сила на духа, с които си изтърпял толкова тежки мъки, гонения, клевети и страдания, но не си предал Божията воля, застъпи се за нас, грешните, пред Всевишния, да опази светата Православна църква и всички люде свои от нашествия на врагове и иноверци. Като принасяме от цяло сърце и мисъл своите похвали, ние, почитащите те, с вяра и любов прибягваме към тебе. Ти си се явил сега, угодниче Божий, Нектарие, като утринна звезда, озаряваща омрачените краища на тоя свят с благодатта Христова, която си придобил истински чрез смирено житие и кротък нрав, сподобявайки се с нетленни и свръхестествени обещания. Затова и ние, недостойните твои раби, те молим прилежно: отче свети Нектарие, не забравяй нас, прибягващите усърдно към тебе. Ти, който си сега светлина, просвети помрачените ни от страсти души, озари ума ни и обнови помислите ни, за да се поучаваме от божествените и свещени образи и да не се грижим вече за излишното. Утвърди ни, отче преподобни, във вярата, надеждата и любовта към Господа, нашия Бог. Изцели душевните ни и телесни болести, бъди ни покров и прибежище в скърбите и неволите, вразумление и изправление в съгрешенията, подавайки ни всякога изобилна благодат, за да прославяме Единия и Истински Бог, Който е дивен сред светиите Си, Отец и Син и Свети Дух, сега, и всякога, и вовеки веков.
Амин.

Поръчка за доставка или запитване за търсена от вас книга може да направите на e-mail: blagoslov_kn@abv.bg. Освен желаната книга е нужно да посочите: телефон, трите си имена, град и офис на Еконт или Спиди. (вж. Още)

Още по темата
Още от Нови книги

„Сектознание”, 2 част - Александър Дворкин

22.03.2021 г. | Архангел.бг | Нови книги

В книжарница „Благослов” вече е налична и втора част от изследването на Александър Дворкин на някои от най-разпространените нови религиозни движения и механизмите на въздействие, с които си служат тоталитарните секти...

„Патриарх Павле - светец на нашето време” - Жан-Клод Ларше

16.03.2021 г. | Архангел.бг | Нови книги

Книгата съдържа биография на приснопаметния сръбски патриарх, разкази за аскетическия му начин на живот, позицията му по много важни за страната му въпроси, както и кратки случки от живота му, показващи чувството за хумор и мъдростта на патриарха...

„Словото на апостолите” - беседи върху апостолските неделни четива

14.03.2021 г. | Архангел.бг | Нови книги

Изданието на Варненска и Великопреславска света митрополия вече е налично в книжарница „Благослов”. Четете откъс от книгата - беседата на митрополит Иоил върху апостолското четиво в Неделя Сиропустна.

Какво се случва в центъра