„Слова за вярата” - нови книги, срещи, и беседи за православната вяра

12.10.2022 г.
дзайн: Сталкер студио
Автор: Архангел.бг

Духовно-просветния център „Св. Архангел Михаил” ви кани през месец октомври на представяне на нови книги, срещи и беседи по въпросите на православната вяра.

Открити дискусии за православния отговор за абортите, за теорията за еволюцията, за теорията за прераждането и за религиозното образование в училище.

Срещите ще се провеждат в петък и събота вечер, а в последната седмица и в неделя, от 18.00 ч. в залата на Духовно-просветния център на ул. „27 юли” № 9, гр. Варна.

Събитието се организира с благословението на Варненския и Великопреславски  митрополит Йоан.

Важно уточнение! (13.10.2022)
Поради възникнали обстоятелства се налага разместване в програмата на цикъла от срещи „Слова за вярата”.
В първия ден от програмата ще бъде представена книгата на Фредерика Матюс-Грийн „Истинските избори”. Книгата ще представи Борислав Аврамов.
Представянето на книгата на Оливие Клеман „Христос възкръсна – размисъл върху християнските празници” и срещата с Тони Николов ще се проведе в началото на м. ноември.

Очакваме ви на 14 октомври в 18.00 ч. на открит разговор по въпросите на православната вяра.


 

Още от Събития

Годишна изложба на Школата по иконопис към ОДК-Варна

01.06.2024 г. | Архангел.бг | Събития

На 3 юни ат 18:00 ч. в стъкления павилион на Радио Варна ще бъде открита годишната изложба на възпитаниците на Школа „Православни християнски ценности и традиции – иконопис” при ЦПЛР-Общински детски комплекс, гр. Варна...

Диалози за историята, свободата и вярата

28.05.2024 г. | Архангел.бг | Събития

Започва нова поредица срещи на тема: Диалози за историята, свободата и вярата. На 30 май 2024 година от 18:00 ч. в Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил” ще бъде показан документалният филм „Свобода... по особено жесток начин”, разказващ за живота на Свобода Бъчварова...

Велика Събота. Смъртта на самата смърт

04.05.2024 г. | Архим. Андреас Конанос | Събития

Тази гробница е празна, никога празната гробница няма такава ценност, каквато има Божият гроб! Никога съкровищницата не е толкова ценна, когато е изпразнена от своето съкровище, колкото Божият гроб...

Какво се случва в центъра