„Слова за вярата” - нови книги, срещи, и беседи за православната вяра

12.10.2022 г.
дзайн: Сталкер студио
Автор: Архангел.бг

Духовно-просветния център „Св. Архангел Михаил” ви кани през месец октомври на представяне на нови книги, срещи и беседи по въпросите на православната вяра.

Открити дискусии за православния отговор за абортите, за теорията за еволюцията, за теорията за прераждането и за религиозното образование в училище.

Срещите ще се провеждат в петък и събота вечер, а в последната седмица и в неделя, от 18.00 ч. в залата на Духовно-просветния център на ул. „27 юли” № 9, гр. Варна.

Събитието се организира с благословението на Варненския и Великопреславски  митрополит Йоан.

Важно уточнение! (13.10.2022)
Поради възникнали обстоятелства се налага разместване в програмата на цикъла от срещи „Слова за вярата”.
В първия ден от програмата ще бъде представена книгата на Фредерика Матюс-Грийн „Истинските избори”. Книгата ще представи Борислав Аврамов.
Представянето на книгата на Оливие Клеман „Христос възкръсна – размисъл върху християнските празници” и срещата с Тони Николов ще се проведе в началото на м. ноември.

Очакваме ви на 14 октомври в 18.00 ч. на открит разговор по въпросите на православната вяра.


 

Още от Събития

Мастър клас по иконопис за деца „Образът на св. Николай Чудотворец”

11.08.2023 г. | Архангел.бг | Събития

В продължение на две седмици участниците последователно ще се запознават с етапите и техниките, прилагани в иконописта. До края на курса всеки ще изработи своя икона с образа на св. Николай – върху грундирана дъска, прилагайки знанията, придобити по време на обучението...

145 години от Освобождението на Варна

26.07.2023 г. | Архангел.бг | Събития

На 27 юли почитаме паметта на светия великомъченик и лечител Пантелеймон, духовния подвиг на светите Седмочисленици и успението на св. Климент Охридски. Но Варна в този ден има още един повод за празник – Освобождението на града. Празничната програма - вж. в статията...

Една година от кончината на отец Илия Попов

20.07.2023 г. | Архангел.бг | Събития

Навършва се една година от кончината на отец Илия Попов. На 21 юли от 10:00 ч. - панихида в храм "Св. Николай Чудотворец", Варна. В 12:00 - панихида в Търговище, на гроба на отец Илия. Вечна и блажена да бъде паметта му!

Какво се случва в центъра