„Религия и ценности” – обучение за учители по религия и преподаватели в неделни училища

28.10.2022 г.
Автор: Архангел.бг

В цикъла срещи „Слова за вярата” на 29 октомври (събота) 2022 г. в Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил”, с благословението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски Митрополит Йоан,  по обучителна програма на тема: „Религия и ценности”. Обучението се организира от Департамента за продължаващо образование и квалификация на педагогически специалисти към ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”. В обучението ще се включат 30 учители, преподаващи в СИП „Християнство-православие”, и преподаватели в неделни училища от Варна и епархията.

По време на обучението ще бъдат представени новите учебници по религия – християнство-православие от 1 до 12 клас, подготвени от Св.Синод и одобрени от МОН. Лектори ще бъдат: професор д-р Магдалена Легкоступ – методик и автор, доцент д-р Мариян Стоядинов – главен редактор и автор, и доцент д-р Свилен Тутеков – автор.

Програмата е с продължителност 16 академични часа: 8 ч. присъствени и 8 ч. дистанционно обучение. След успешно завършване на обучението на педагогическите специалисти ще се издаде удостоверение за проведено обучение и ще получат 1 квалификационен кредит.

Обучението се организира с подкрепата на Регионалното управление на образованието – Варна.

Място на провеждане на обучението:
гр. Варна, ул. „27 юли”, № 9
Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил”

Време на провеждане:
29 октомври 2022, от 9:00 до 18:00 часа

Още по темата
Още от Събития

Храмов празник на Морски храм „Св. Николай Чудотворец”

04.12.2022 г. | Архангел.бг | Събития

Наближава празникът на храм „Св. Николай Чудотворец”. Да го отбележим с празнична вечерня и акатист към светителя на 5 декември, а в самия ден с Архиерейска света Литургия и военноморски ритуал с водосвет и молебен.

Откриване на изложбата „Св. Паисий Хилендарски: За ползата от историята”

20.11.2022 г. | Архангел.бг | Събития

Изложбата ще открие Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан. С участие на хора на Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски”. Къде: Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил” във Варна, ул. "27 юли" № 9. Кога: 21 ноември от 12:30 ч.

Празнична програма за Въведение Богородично в Духовно-просветния център

18.11.2022 г. | Архангел.бг | Събития

Наближава Въведение Богородично и в Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил” също тече подготовката за празника. Да отдадем почит на Божията Майка и да се погрижим и за духовната храна...

Какво се случва в центъра