Църковни песнопения ще звучат на Преглед на хоровата песен за Рождество Христово

14.12.2018 г.
Автор: Архангел.бг

Хорът за източно църковно пеене при храм „Св. Николай Чудотворец” и храм „Св. Архангел Михаил” с ръководител Мартин Димитров ще вземе участие в прегледа на хоровата песен, посветен на Рождество Христово. Това ще се случи на 15 декември (събота) от 14.00 ч. в Пленарната зала на Община Варна.

Прегледът се провежда за шестнадесети път в града ни. В него ще се включат хорове от основни, средни училища и читалища във Варна.
Входът е свободен.

Още от Събития

Великденски четения - 2019

21.03.2019 г. | Архангел.бг | Събития

Първата лекция ще бъде на 24 март (неделя) от 11.00 ч. в храм „Св. Атанасий”. В навечерието на празника Благовещение изборът на тема не е случаен – „Христос и жената”. Лектор: ставрофорен иконом Дончо Александров.

Тодорова събота

15.03.2019 г. | протойерей Михаил Манев | Събития

Тодорова събота не е Тодоров ден. Тодоров ден се празнува на 17 февруари. Тодорова събота е, за да ни напомня, че Христос е жив. Че светиите са живи и ни помагат в нашия живот, стига да пожелаем да ги чуем. Стига да пожелаем да ги призовем да дойдат, и да не се усъмним, че е възможно...

Пътят към спасението е път на покаяние

14.03.2019 г. | Варненски и Великопреславски митрополит Йоан | Събития

Проповед на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан на Великото повечерие с 3 част от Великия покаен канон на св. Андрей Критски, отслужени съборно в храм „Св. Николай Чудотворец” – Варна, 13 март 2019 г.

Какво се случва в центъра