Празнична програма за Въведение Богородично

19.11.2023 г.
Автор: Архангел.бг

В Духовно-просветния център „Св. Архангел Михаил”, Варна, ежегодно се организират събития, посветени на 21 ноември – Въведение Богородично, деня на православната християнска младеж и семейството. Целта е да се обърне вниманието на хората днес, и особено на младите хора, към семейството като основна ценност в живота на човека и към съвременните предизвикателства пред него.

Програмата тази година ще започне на 20 ноември в 17:00 с празнична вечерня в храм „Св. Архангел Михаил”. В 18:00 ч. в малката зала на втория етаж ще бъде открита изложбата „Родът и семейството” – резултат от работата на едноименния мастър клас по фотография за младежи в Духовно-просветния център. След това в голямата зала ще има беседа на тема: „Християнското семейство в съвременния свят – състояние и перспективи”, в която ще чуем гледната точка на свещеника – протойерей Михаил Манев, и на философа – доц. Бойчо Бойчев от Варненския свободен университет „Черноризец Храбър”.

На 21 ноември – Въведение Богородично – каним всички на Празничната света литургия в храма от 09:00 ч.

Програмата в Духовно-просветния център ще продължи с посещение на деца от ЧОУ „Малкия принц”, които ще научат повече за празника Въведение Богородично и защо този ден е денят на семейството; а по-късно през деня с младежите от ЦНСТ „Изгрев-Изток” ще замесим хляб и ще си поговорим за взаимоотношенията и достойнствата на мъжа и жената.

Празничният ден ще завърши с награждаване на участниците в конкурса за мултимедийна презентация, посветен на живота на св. Йоан Рилски. Къде другаде да се случи това, ако не в сградата на първото българско училище във Варна!

Събитията се провеждат с благословението на Варненския и Великопреславски Митрополит Йоан и подкрепата на Община Варна.

Още по темата
Още от Събития

Андреевски четения - 2018 (+Видео)

30.11.2023 г. | Архангел.бг | Събития

Запис от първото издание на Андреевските четения, провели се в навечерието на празника на светия апостол на 29 ноември 2018 г. в гр. Варна.

Архангеловден - 2023

09.11.2023 г. | Архангел.бг | Събития

И тази година храмовият празник храм „Св. Архангел Михаил” изпълни с радост сърцата на вярващите във Варна. Много хора се събраха на празничните служби, за да изразят с молитвено участие почитта си към архистратиг Михаил и на светите безплътни ангелски сили.

Храмов празник на храм „Св. Архангел Михаил” Варна

03.11.2023 г. | Архангел.бг | Събития

8 ноември – празник на храм „Св. Архангел Михаил”, първия български храм във Варна, открит през 1865 г. в сградата на българското училище в града. Празнична програма: 7 ноември 17:00 Вечерня с петохлебие, лития и панихида ....

Какво се случва в центъра