„Православието в Добруджа” - първи национален фотоконкурс

04.10.2021 г.
източник: podiumbg.eu
Автор: Архангел.бг

Сайтът за изкуство, култура и православие „Подиум” и порталът „Православието – Добрич” организират Първи национален фотоконкурс „Православието в Добруджа”.

Фотоконкурсът „Православието в Добруджа” има за цел да представи разнообразието и красотата на Православието в цяла Добруджа, както и да увеличи познанието за Православието като цяло, живота и делото на свещениците, монасите и миряните в енориите на Българската православна църква в Добруджанския край.

Може да участвате със снимки, отразяващи православния живот в Добруджа, в категориите: Архитектура, Пейзаж, Портрет и Репортаж.

Конкурсът започва на 5.10.2021 г. и завършва на 8.12.2021 г. Участието е безплатно и без възрастови ограничения. Участниците могат да представят максимум 5 снимки.

Снимките трябва да бъдат изпратени във формат jpeg, png. Качеството и размерът на снимката трябва да е не по-малко от 2000 пиксела.

В конкурса се допускат само авторски фотографии. Участникът трябва да държи и потвърждава, че притежава всички права върху представената(ите) снимка(и). 

Снимките се изпращат на имейл адрес: pravoslavietodobrich@gmail.com.

Необходима информация към снимките: 
Име на автора, адрес, електронна поща, заглавие на снимката (с описание, ако е необходимо)

След получаване на снимките, на всеки участник ще бъде изпратено потвърждение по имейл.

С включването в конкурса участниците предоставят на организаторите („Подиум” и „Православието – Добрич”) правото да публикуват снимки в публикации на организаторите, свързани с конкурса, като албуми, календари, изложби.

След приключване на срока за участие в конкурса жури ще определи и обяви победителите, а връчването на наградите ще стане в навечерието на Рождество Христово.

Предвидени са три парични награди – 100, 50 и 20 лева – за първите най-добри фотографии. Предвидена е и една предметна награда за млад автор, отразил вярата на свои съмишленици. На електронния адрес, който е посочил, всеки участник ще получи грамота за участие. Наградените снимки ще бъдат публикувани както в сайта „Подиум” и „Православиетно – Добрич”, така и в други медии от региона, отразяващи православният живот в Добруджа.

Успех на участниците!

източник: podiumbg.eu

Още от Събития

Храмов празник на Морски храм „Св. Николай Чудотворец”

03.12.2021 г. | Архангел.бг | Събития

Наближава празникът на храм „Св. Николай Чудотворец”. Да го отбележим с празнична вечерня и акатист към светителя на 5 декември, а в самия ден с Архиерейска света Литургия и военноморски ритуал с водосвет и молебен.

Архангеловден - 2021

09.11.2021 г. | Архангел.бг | Събития

Не знаем , дали е имало конкретен повод, българите във Варна да изберат за патрон на своя храм архистратиг Михаил, предводителя на безплътните ангелски сили, но може да предположим, че са търсили в негово лице силен пример за отстояване на правдата и вярата в Бога.

Храмов празник на храм „Св. Архангел Михаил” Варна

05.11.2021 г. | Архангел.бг | Събития

8 ноември - храмов празник на първата българска църква във Варна - „Св. Архангел Михаил”, открита през 1865 г. в сградата на българското училище в града...

Какво се случва в центъра