Нови издания на храм „Света Петка” - Пловдив

22.01.2019 г.
Старинен храм „Св. Параскева” Пловдив - plovdivskamitropolia.bg
Автор: Архангел.бг

В книжарница „Благослов” вече са налични новите книги на енорийското издателство при храм „Св. прпмчца Параскева”, Пловдив.

„С вяра в Бога. Биография и беседи на ставр. свещик. Аспарух Стоичков”

Книгата е издадена по повод 100 г. от рождението на ставрофорен иконом Аспарух Стоичков, дългогодишен изповедник и духовен наставник при старинния храм „Св. преп. Петка” в Пловдив. За нелекия живот на свещеника с много любов разказва неговата дъщеря, Недялка Коцалова. Освен биографията на този съвременен подвижник и изповедник на вярата книгата съдържа и няколко негови беседи за основите на нашата вяра. Те са плод на дългогодишен опит, изпъстрени с християнски стихове на български поети и пропити с дълбока любов към хората, търсещи или отклонили се от истината за живота.

„Кризата на съвременното семейство”

Втората книга е малък сборник с текстове на приснопаметния Еладски архиепископ Христодул, които се издават за първи път на български език. Преводът е на Константин Константинов. Беседите са изнасяни от епископ Христодул, докато е бил Димитриадски митрополит. Макар и кратки те дават един задълбочен поглед по темата, тръгвайки от причините за кризата на съвременното семейство. Кризата на семейството всъщност е продължение на кризите на личностите, които са го създали. Тръгва от техните повърхностни, а понякога и користни, мотиви при избор на съпруг(а), от липсата на разбиране за смисъла и същността на брака, от липсата на ясни граници на личността и семейството, допускащи влиянието на външни фактори, и в крайна сметка – поради отсъствието на Христос от живота ни.

  

Още от Нови книги

„Надгробен плач” – песнопения на Опело Христово

16.04.2019 г. | Архангел.бг | Нови книги

В книжарница „Благослов” може да закупите „Надгробен плач – песнопения на Опело Христово” (Варна, 2016). Изданието съдържа трите похвални погребални песни, които се пеят на Велики Петък, посветени на страданията и смъртта Христови...

Издания на Руенския манастир в книжарница „Благослов”

05.04.2019 г. | Архангел.бг | Нови книги

Третото издание на детската книжка „Животът на св. Йоан Рилски”, „Детски молитвеник”, псалтикийни сборници и други издания на Руенския манастир „Св. Йоан Рилски”, може да намерите в книжарница „Благослов”.

Варненска и Великопреславска епархия. История и настояще

29.03.2019 г. | Архангел.бг | Нови книги

В книжарница „Благослов” вече може да закупите юбилейното издание на Варненска и Великопреславска св. митрополия „Варненска и Великопреславска епархия. История и настояще”, което излезе от печат в началото на 2019 г.

Какво се случва в центъра