Великденски крос с децата на Варна

28.04.2022 г.
Автор: Архангел.бг

Днес в Морската гадина на Варна се проведе традиционният Великденски крос, организиран от Дирекция „Спорт” на Община Варна с благословението на Негово Високопреосвещенство митрополит Йоан и със съдействието на Варненска и Великопреславска света митрополия и ЦПЛР-ОДК, Варна. Участници в проявата бяха деца и младежи от варненските училища.

При откриването на събитието отец Божидар и Борислав Аврамов от Варненска и Великопреславска света митрополия говориха за празника Възкресение Христово, в чест на който се организира това събитие. Деца от школите на ОДК-Варна изпълниха кратка танцова програма.

Кросът нямаше състезателен характер. Участниците се включиха, разделени по възрастови групи, а накрая всички получиха специални грамоти за участие, малък сувенир и християнска литература.

Още от Коментар

Празнични икони. Рождество Христово (+Видео)

24.12.2022 г. | Архангел.бг | Коментар

В първия епизод от поредицата е представена иконографията на Рождество Христово. Какво ни разказва тази празнична икона? Какво е изписано върху нея и умеем ли правилно да „прочетем” написаното?

Светлината, която създава света. Финална изложба

16.12.2022 г. | Архангел.бг | Коментар

С изложба завърши майсторският клас по фотография „Вяра и семейство. Основи на фотографията”. Каква беше целта и доколко е постигната, говорят фотографиите, включени в нея. Разположена е в учебната зала на Духовно-просветния център и е достъпна за разглеждане в работното време на центъра.

Празникът на Морския храм във Варна - 2022

08.12.2022 г. | Архангел.бг | Коментар

С празнични богослужения и военноморски ритуал беше отбелязан храмовият празник на Морския храм „Св. Николай Чудотворец” във Варна. Много вярващи се събраха на празника, да засвидетелстват своята почит към Божия угодник свети Николай...

Какво се случва в центъра

Сретение Господне

Ангелът на Обещанието (1)