Великденски крос с децата на Варна

28.04.2022 г.
Автор: Архангел.бг

Днес в Морската гадина на Варна се проведе традиционният Великденски крос, организиран от Дирекция „Спорт” на Община Варна с благословението на Негово Високопреосвещенство митрополит Йоан и със съдействието на Варненска и Великопреславска света митрополия и ЦПЛР-ОДК, Варна. Участници в проявата бяха деца и младежи от варненските училища.

При откриването на събитието отец Божидар и Борислав Аврамов от Варненска и Великопреславска света митрополия говориха за празника Възкресение Христово, в чест на който се организира това събитие. Деца от школите на ОДК-Варна изпълниха кратка танцова програма.

Кросът нямаше състезателен характер. Участниците се включиха, разделени по възрастови групи, а накрая всички получиха специални грамоти за участие, малък сувенир и християнска литература.

Още от Коментар

Младежки форум в Каварна - 2022

18.09.2022 г. | Архангел.бг | Коментар

Как да изживеем живота си и откъде да черпим своето самочувствие като личности, зависи от самите нас – дали да следваме потока на инерцията, или да използваме своите душевни сили, дадени ни от Бога, за да израстваме и се развиваме по Божи образ и подобие...

Важните промени. Летен младежки форум – 2022

28.08.2022 г. | Архангел.бг | Коментар

Умеем ли да правим и да забелязваме тези малки движения, малки подвизи, които ни приближават към Бога? Или, увлечени в инерцията, правим това, което правят и другите? Надяваме се, че всеки участник в младежкия форум е успял да направи извод за себе си...

Жив е!

24.08.2022 г. | протойерей Ясен Шинев | Коментар

В понеделник (29.08 - Отсичане главата на св. Йоан Кръстител) се навършват 40 дни от смъртта на отец Илия. След св. Литургия в храм "Св. Николай Чудотворец" ще отслужим панихида за душата му.

Какво се случва в центъра