Духовно просветен център

Великденски четения - 2019

21.03.2019 г.
Автор: Архангел.бг

Във Варна се откриват традиционните четения, посветени на Възкресение Христово. Те се провеждат с благословението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан и се организират от църковното настоятелство при храм „Св. Атанасий”.

Първата лекция ще бъде на 24 март (неделя) от 11.00 ч. В навечерието на празника Благовещение изборът на тема не е случаен – „Христос и жената”. Лектор: ставрофорен иконом Дончо Александров.

На 31 март (неделя) от 11.00 ч. протойерей Ясен Шинев ще сподели своите разсъждения по темата: „Посланието на Христос и очакванията на хората”.

Третата лекция ще бъде също в неделя, на 14 април от 11.00 ч. Лектор ще бъде доц. д-р иконом Теодор Стойчев, който ще говори по темата: „Разпнатия и прославения Иисус като пример за християнски живот”.

Великденските четения ще завършат на 19 април (петък) от 18.00 ч. Лекция на тема „Преобразената любов” ще изнесе гл.ас. д-р Смилен Марков от Православния богословски факултет при ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”.

ВАЖНО! Всички лекции ще се проведат в храм „Св. Атанасий”, Варна

Още от Събития

Стълб на Православието и духовен фар по пътя на истината

17.01.2020 г. | ставрофорен иконом Дончо Александров | Събития

Св. Атанасий е искал винаги да има единство, но за съжаление тогава имало много ереси и проблеми. Нека ние, като негови следовници, да пребъдваме в единството, в Христовата вяра и в Христовия мир... Проповед в навечерието на празника.

За поста и приложението му в нашия живот

11.12.2019 г. | Архангел.бг | Събития

Дискусия с иконом Василий Шаган и свещеник Илия Попов на тема: „Кое е по-блажно: октопод или попара със сирене?” И както се досещате, предстоящият разговор е за поста и как можем да го приложим в своя живот...

Храмов празник на Морски храм „Св. Николай Чудотворец”

05.12.2019 г. | Архангел.бг | Събития

Заповядайте на празника на храм „Св. Николай Чудотворец”. Да го отбележим с празнична вечерня и акатист към светителя на 5 декември, а в самия ден да споделим радостта си в Архиерейската света Литургия. (програма)

Какво се случва в центъра