Въведителни беседи преди кръщение. 1 част

11.12.2021 г.
Автор: Архангел.бг

Представяме ви най-новия проект на Ютуб канала Архангел.бг Варна„Въведителни беседи преди кръщение”. Той има за цел да запознае с основите на православната вяра и култура и е подготвен специално за желаещите да приемат Светото тайнство Кръщение и за начинаещите във вярата.

Проектът включва 15 кратки видеа, в които стъпка по стъпка се разказва за нашата вяра:
- Кой е Бог;
- Кой е Иисус Христос;
- Какво е Църквата;
- Кой е човекът и какъв е смисълът на живота му.

Наред с това беседите са опит за по-подробно запознаване със Светото Писание и изясняване на смисъла на църковните празници. Водещ на проекта е отец Василий Шаган, председател на православната енория при храм „Св. Николай Чудотворец” и храм „Св. Архангел Михаил” във Варна. Използваните материали се основават на Св. Писание, трудовете и опита на св. Отци, Преданието и традицията на Православната църква.

Абонирайте се за нашия канал, за да получавате известия за новите видеа. Споделяйте материалите, които са ви харесали, оставяйте коментари, задавате въпроси. Това ще бъде вашият принос в нашето дело. 
 

Още по темата
Още от Нашата вяра

За опазването на петте сетива - 2

14.07.2022 г. | Св. Никодим Светогорец | Нашата вяра

Според св. Василий Велики, очите са две нематериални ръце, чрез които душата усеща всичко, което се намира далеч от нея. Пази внимателно очите си, защото идолите на зрението се запечатват дълбоко в паметта - остаряваме и умираме заедно с тях...

Молитва за Отечеството и народа ни

22.06.2022 г. | Нашата вяра

Преблагий и всевишний Боже, Господарю на цялата земя и Царю на всички народи! Пред Твоята всемогъща власт и пред възвишения Твой престол ние се прекланяме и смирено Те молим милостиво да погледнеш на нашето Отечество и на нашия народ.

Петдесетница - 2 част

12.06.2022 г. | Митрополит Йеротей Влахос | Нашата вяра

Чрез тайнството Кръщение човекът става член на Църквата, член на Тялото Христово. За апостолите денят на кръщението бил именно денят на Петдесетница. И Христос за тях бил не само Учител, но и Глава... Слизайки над учениците, Светият Дух ги кръстил...

Какво се случва в центъра