Въведение в източно църковно пеене за младежи

20.06.2023 г.
дизайн: Сталкер студио
Автор: Архангел.бг

Нова инициатива започва през това лято в Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил”, Варна - проектът „Въведение в източно църковно пеене за младежи”.

Обучението ще започне през месец юли. Заниманията ще се провеждат два пъти седмично от 10:30 до 12:00 ч. Ръководител – Мартин Димитров, певец при храм „Св. Николай Чудотворец” и храм „Св. Архангел Михаил”.

Изпълнявайки песнопенията на Литургията, младежите ще усетят красотата на църковната музика и ще вникнат и в смисъла на най-важното богослужение в храма.

В проекта може да се включат младежи на възраст 12-16 години от гр. Варна, които имат интерес към църковната музика и музикален слух. Преди обучението ще се проведе прослушване на желаещите да се включат в него.

Записване - до 27 юни, тел.: 0892614691. (Срокът е удължен до 30 юни.)

Успешно завършилите курса ще имат възможност да участват в музикалния лагер „Небесни деца” в гр. Каварна в началото на м. септември.

Обучението се провеждат с благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан и със съдействието на Община Варна и е напълно безплатно за всички участници.

Още по темата
Още от Какво се случва в центъра

Завърши младежкият музикален лагер „Небесни деца”

16.09.2023 г. | Архангел.бг | Какво се случва в центъра

Целта беше младежите да надградят усвоеното от въведителния курс по източно църковно пеене и да го приложат на практика. Това се случи по време на Празничната литургия на Рождество Богородично в храма в Каварна...

Алтернатива - септември, 2023

10.09.2023 г. | Архангел.бг | Какво се случва в центъра

Темата на броя съвсем ясно е свързана с наближаващия Господски празник – Въздвижение на Светият Кръст Господен. Не може да отминем този Кръст, ако твърдим, че вярваме в Спасителя - Христос. Защото чрез Неговата жертва стана възможно нашето изцеление...

СЪПРИЧАСТНОСТ - 2023

02.09.2023 г. | Архангел.бг | Какво се случва в центъра

Започва новото издание на „Съпричастност”, съвместен проект на църковното настоятелство на храм „Св. Николай Чудотворец” - Варна, и Духовно-просветен дентър „Св. Архангел Михаил”. През 2023 г. се обръщаме към една голяма тема – Взаимоотношенията деца - родители...

Какво се случва в центъра