Три нови книги на Ловчанска Света Митрополия

03.01.2019 г.
Автор: Архангел.бг

Три нови книги от издателството на Ловчанска Света Митрополия са вече в книжарница „Благослов”.

Първата от тях е детска. Издателството продължава своята поредица „За децата на България”. Този път изданието е посветено на небесния покровител на България - преподобния Йоан Рилски Чудотворец. Житието на обичания български светец е адаптирано и преразказано за деца, проследява живота му от детството до успението, а накрая и кратък стихотворен вариант на неговия завет. Текстът е богато илюстриран, шрифтът е подходящ за четене и от деца. Книгата е с твърди корици, формат А4.

Следващата книга е дългоочакваният трети том на „Думи за живот”. Изданието съдържа непубликувани досега беседи на Лимасолския митрополит Атанасий в превод на Константин Константинов. Засягат различни теми от духовния живот като молитвата, борбата с помислите, леността, очистването на сетивата, както и много проблеми на нашето време – наркотиците, животът без покаяние и др.

Авторът на третата книга – „Да заслужим вечния живот” – е Ловчанският митрополит Гавриил. Изданието включва проповеди, интервюта и беседи на Негово Високопреосвещенство и излиза по повод 20-та годишнина от неговата епископска хиротония. В сборника се засягат проблеми и събития от съвременния живот и светоотеческия подход и разбиране за тях. Авторът споделя своя духовен опит, придобит през дългите години на общение със съвременни старци и подвижници на благочестието. Книгата е разделена в 5 части. Първата съдържа проповеди за големите православни празници. Втората - слова и послания за различни църковно-обществени събития. Третата част включва доклади на Негово Високопреосвещенство, посветени на духовно-нравственото възпитание на децата и въвеждането на задължителното обучение по Православие в българските училища. В четвъртата част са събрани интервюта, давани през годините за различни обществени и църковни медии. Последната част на сборника представлява цветен фото албум, проследяващ едни от най-важните събития в живота и служението на архиерея. (predanie.bg)

В книжарница „Благослов” може да намерите и останалите книги на Ловчанска Света Митрополия.

Още от Нови книги

„Истинските избори” - Фредерика Матюз-Грийн

14.10.2022 г. | Архангел.бг | Нови книги

Тази вечер с представяне на книгата на Фредерика Матюс-Грийн „Истинските избори” се открива цикълът от срещи „Слова за вярата”. Книгата ще представи Борислав Аврамов. Начало - 18.00 ч. в залата на Духовно-просветния център на ул. „27 юли” № 9, гр. Варна. Заповядайте!

„Притчи” - нова книга на издателство „Православна класика”

12.07.2022 г. | Архангел.бг | Нови книги

Сборникът се издава с благословението на Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Йоаникий и съдържа кратки поучителни притчи, събрали в себе си мъдрост от близки и далечни времена...

Благодатни дарове и благодатни хора

07.07.2022 г. | Архангел.бг | Нови книги

Сборникът е съставен и издаден на гръцки език от манастира „Параклит” („Св. Дух – Утешител”), Оропос – Гърция. На нашия книжен пазар излиза с благословението на Ловчанския митрополит Гавриил в превод на Константин Константинов...

Какво се случва в центъра