Три нови книги на Ловчанска Света Митрополия

03.01.2019 г.
Автор: Архангел.бг

Три нови книги от издателството на Ловчанска Света Митрополия са вече в книжарница „Благослов”.

Първата от тях е детска. Издателството продължава своята поредица „За децата на България”. Този път изданието е посветено на небесния покровител на България - преподобния Йоан Рилски Чудотворец. Житието на обичания български светец е адаптирано и преразказано за деца, проследява живота му от детството до успението, а накрая и кратък стихотворен вариант на неговия завет. Текстът е богато илюстриран, шрифтът е подходящ за четене и от деца. Книгата е с твърди корици, формат А4.

Следващата книга е дългоочакваният трети том на „Думи за живот”. Изданието съдържа непубликувани досега беседи на Лимасолския митрополит Атанасий в превод на Константин Константинов. Засягат различни теми от духовния живот като молитвата, борбата с помислите, леността, очистването на сетивата, както и много проблеми на нашето време – наркотиците, животът без покаяние и др.

Авторът на третата книга – „Да заслужим вечния живот” – е Ловчанският митрополит Гавриил. Изданието включва проповеди, интервюта и беседи на Негово Високопреосвещенство и излиза по повод 20-та годишнина от неговата епископска хиротония. В сборника се засягат проблеми и събития от съвременния живот и светоотеческия подход и разбиране за тях. Авторът споделя своя духовен опит, придобит през дългите години на общение със съвременни старци и подвижници на благочестието. Книгата е разделена в 5 части. Първата съдържа проповеди за големите православни празници. Втората - слова и послания за различни църковно-обществени събития. Третата част включва доклади на Негово Високопреосвещенство, посветени на духовно-нравственото възпитание на децата и въвеждането на задължителното обучение по Православие в българските училища. В четвъртата част са събрани интервюта, давани през годините за различни обществени и църковни медии. Последната част на сборника представлява цветен фото албум, проследяващ едни от най-важните събития в живота и служението на архиерея. (predanie.bg)

В книжарница „Благослов” може да намерите и останалите книги на Ловчанска Света Митрополия.

Още от Нови книги

Логиката на сърцето – нова книга на митрополит Атанасий Лимасолски

20.12.2018 г. | Архангел.бг | Нови книги

Нашето сърце много пъти търси неща, които не са по Бога. Преди да се очисти от страстите, сърцето ни иска страстни неща. Един отец на Църквата казва, никога да не вярваме на сърцето си преди очистването му... (митрополит Атанасий)

„Кръстен съм, но дали съм обърнат към Бога” – митрополит Антоний Сурожки

12.12.2018 г. | Архангел.бг | Нови книги

Още една нова книга на издателство „Омофор” вече е на лавиците в книжарница Благослов – сборник с беседи на митрополит Антоний Сурожки, посветени на пътя към вярата, на светото Кръщение и на нашите вътрешни основания, с които пристъпваме към него...

„Ортодоксия” - Гилбърт Кийт Честъртън

11.12.2018 г. | Архангел.бг | Нови книги

В навечерието на Рождество Христово издателство „Омофор” предлага на българския читател второ преработено издание на книгата на Гилбърт Кийт Честъртън „Ортодоксия”. От днес тя е налична и в книжарница „Благослов”...

Какво се случва в центъра