Духовно просветен център

Тениски с мисия

10.09.2020 г.
Автор: Архангел.бг

Освен богатия избор на книги и икони в книжарница „Благослов”, вероятно ще ви направят впечатление и тениските с надписи, каквито няма да откриете на друго място. Наричаме ги „тениски с мисия”, защото надписите върху тях представляват кратко послание, което насочва мисълта към ценностите на християнската вяра: „Вярвам”, „Благодаря”, „Любовта не дири своето”, „Ум Христов”, „Част от цялото”, „Един за всички – всички за Един” и разбира се, първият в поредицата – „Човекът е едно защо”, авторски проект на проф. Владимир Иванов от Варненския свободен университет.

Идеята се роди в опита ни да общуваме с младите хора. От 2016 г. Духовно-просветният център организира Православен младежки форум, който има за цел да приобщи съвременните младежи към българската православна култура и към живота на Църквата. Всяка година форумът има своето мото – кратка фраза, с която отправяме своето послание към младите хора и ги провокираме да се замислят. Стилизирани и дизайнерски обработени, надписите се отпечатват върху тениски, които получават участниците във форума.

С времето интерес към тениските започнаха да проявяват все повече сътрудници и приятели на Духовно-просветния център и това ни мотивира да опитаме да продължим тази своеобразна мисия в по-широк кръг.

В момента в книжарницата са налични само с три от надписите – „Вярвам”, „Любовта не дири своето”, и „Ум Христов”. Моделите са дамски и мъжки, цветовете – тъмносин, черен и масленозелен. Цената е 14 лв.

Още по темата
Още от Нови книги

„Изкуството да живееш със себе си” - Лимасолски митрополит Атанасий

05.02.2021 г. | Архангел.бг | Нови книги

Излезе от печат третият том с проповеди на митрополит Атанасий Лимасолски. В книгата е събран опитът на популярния кипърски духовник по темата за себепознанието, така важна за изграждането на отношенията ни с Бога и с другите.

Атеистичните делюзии. Християнската революция и нейните модерни врагове

29.12.2020 г. | Архангел.бг | Нови книги

Книгата разглежда исторически и съвременни опити за принизяване на християнството, за изопачаване на неговия смисъл и значение. Тя е отговор, в който баналните и логически неиздържани аргументи срещу вярата са опровергани с убедителна лекота.

Житие на преподобния Герасим Йордански за деца

28.12.2020 г. | Архангел.бг | Нови книги

Поредицата „За децата на България”, издавана от Ловчанска Епархия, се увеличи с още една книжка. Освен че запознава децата с житието на св. Герасим Йордански и с животът в манастира, който преподобният основал, тя е и книжка за оцветяване...

Какво се случва в центъра