„Слова за вярата” - нови книги, срещи, и беседи за православната вяра

12.10.2022 г.
дзайн: Сталкер студио
Автор: Архангел.бг

Духовно-просветния център „Св. Архангел Михаил” ви кани през месец октомври на представяне на нови книги, срещи и беседи по въпросите на православната вяра.

Открити дискусии за православния отговор за абортите, за теорията за еволюцията, за теорията за прераждането и за религиозното образование в училище.

Срещите ще се провеждат в петък и събота вечер, а в последната седмица и в неделя, от 18.00 ч. в залата на Духовно-просветния център на ул. „27 юли” № 9, гр. Варна.

Събитието се организира с благословението на Варненския и Великопреславски  митрополит Йоан.

Важно уточнение! (13.10.2022)
Поради възникнали обстоятелства се налага разместване в програмата на цикъла от срещи „Слова за вярата”.
В първия ден от програмата ще бъде представена книгата на Фредерика Матюс-Грийн „Истинските избори”. Книгата ще представи Борислав Аврамов.
Представянето на книгата на Оливие Клеман „Христос възкръсна – размисъл върху християнските празници” и срещата с Тони Николов ще се проведе в началото на м. ноември.

Очакваме ви на 14 октомври в 18.00 ч. на открит разговор по въпросите на православната вяра.


 

Още от Събития

Храмов празник на Морски храм „Св. Николай Чудотворец”

04.12.2022 г. | Архангел.бг | Събития

Наближава празникът на храм „Св. Николай Чудотворец”. Да го отбележим с празнична вечерня и акатист към светителя на 5 декември, а в самия ден с Архиерейска света Литургия и военноморски ритуал с водосвет и молебен.

Откриване на изложбата „Св. Паисий Хилендарски: За ползата от историята”

20.11.2022 г. | Архангел.бг | Събития

Изложбата ще открие Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан. С участие на хора на Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски”. Къде: Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил” във Варна, ул. "27 юли" № 9. Кога: 21 ноември от 12:30 ч.

Празнична програма за Въведение Богородично в Духовно-просветния център

18.11.2022 г. | Архангел.бг | Събития

Наближава Въведение Богородично и в Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил” също тече подготовката за празника. Да отдадем почит на Божията Майка и да се погрижим и за духовната храна...

Какво се случва в центъра