Седма публична лекция от програмата „Съпричастност”

15.05.2018 г.
shutterstock.com
Автор: Архангел.бг

Тема: Личност и поведение. Кога: 21 май от 18.30 ч. Къде: Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил”, Варна, ул. „27 юли” № 9.

В предстоящата среща от програмата „Съпричастност. Въпроси и отговори. Пастирска грижа” психолозите и о. Василий отново ще насочат вниманието ни към темата за самопознанието и саморегулацията, но този път от гледна точка на нашето поведение. Ще се изяснят понятия като: личност и индивид, акция и реакция, спонтанност, импулсивност и реактивност, свръхконтрол и свръх-себеконтрол и др.

Неслучайно използваме фразата „По делата им ще ги познаете”, когато искаме да подчертаем, че има връзка между личностните особености на човека и това, което той върши. Даваме ли си сметка за нашето поведение в различни ситуации? Забелязваме ли, че нашите реакции доста често са далече от конструктивното действие?

Упражненията в двата тренинга ще бъдат с обща тема – Контрол и спонтанност. Те ще опитат да изяснят защо не умеем да бъдем спонтанни, а вместо това, реагираме импулсивно, какви са последиците от това и как да преодолеем този дефект в общуването си.
Очакваме ви.

Тренинг 1: 18.05.18 г. от 18.30 ч.
Тренинг 2: 01.06.18 г. от 18.30 ч. Записване за тренингите - +359 898 824 849 Ива Димитрова

Още по темата
Още от Какво се случва в центъра

Алтернатива, май 2018

15.05.2018 г. | Архангел.бг | Какво се случва в центъра

Излезе от печат майският (223) брой на „Алтернатива”. Много от статиите в него са свързан с две свети личности, чиято памет честваме през този месец – св. Константин Велики и св. цар Борис-Михаил, наречени от Църквата равноапостолни за ревността им и за вярата...

Неделното училище закрива учебната година

12.05.2018 г. | Архангел.бг | Какво се случва в центъра

В неделя, на 13 май, Неделното училище „Кандилце” при храмовете „Св. Николай Чудотворец” и „Св. Архангел Михаил” закрива своята учебната година. След св. Литургия в храм „Св. Николай” и освещаването на новите икони на Пресвета Богородица.

Хлябът отново ни събра

19.04.2018 г. | Архангел.бг | Какво се случва в центъра

На 18 април в Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил” гостуваха ученици от СОУ за деца с нарушено зрение „Проф. д-р Иван Шишманов” – Варна, посещаващи школата Православни християнски ценности и традиции...

Какво се случва в центъра