Духовно просветен център

„Религия. Християнство-Православие” на издателство „Витезда”

21.09.2020 г.
Автор: Архангел.бг

В книжарница „Благослов” са налични и може да закупите (или да поръчате по-голямо количество) учебници по „Религия. Християнство-Православие” на издателство „Витезда” от 1 до 4. Клас. Учебниците са одобрени от МОН и от учителите по религия, за всеки клас към учебника има учебна тетрадка. Автори са Лиляна Ангелова Борисова – автор на текста и Алена Виталева Шекерджийска – Кильова, рецензент – Иван Николов, художник - Симона Василева, графичен дизайн – Бистрица Петкова.

Учебните помагала предлагат разработени урочни единици по предмета, които са приложими както за програмата на неделните училища, така и за свободноизбираемата подготовка в общообразователните училища. Авторите споделят:

„При написване на уроците са използвани преимуществено методическите указания и годишното разпределение от Методическо помагало за учителя по Религия – Православие на Недка Чолакова, одобрено от Епархийския съвет на Пловдивска митрополия. За удобство учебното съдържание е разпределено по класове, но те по-скоро трябва да се възприемат като нива. Например първо ниво може да бъде базисен курс и за по-късна възраст, ако липсват познания в тази област. От друга страна, добре е обучението да започне в начална степен, защото опитът показва, че заетостта в по-горните класове е голяма и интересите на учениците са съсредоточени към овладяване на общообразователните предмети и подготовка за предстоящото кандидатстване в по-горна образователна степен.”

Към всеки урок са предвидени подходящи въпроси и занимателни задачи, както в учебника, така и в учебната тетрадка.

Учебниците са достъпни за четене в електронен вариант на адрес: uchebnici-vitezda.com На сайта в прикачения линк има и допълнителни материали в помощ на учителя.

Още по темата
Още от Нови книги

„Изкуството да живееш със себе си” - Лимасолски митрополит Атанасий

05.02.2021 г. | Архангел.бг | Нови книги

Излезе от печат третият том с проповеди на митрополит Атанасий Лимасолски. В книгата е събран опитът на популярния кипърски духовник по темата за себепознанието, така важна за изграждането на отношенията ни с Бога и с другите.

Атеистичните делюзии. Християнската революция и нейните модерни врагове

29.12.2020 г. | Архангел.бг | Нови книги

Книгата разглежда исторически и съвременни опити за принизяване на християнството, за изопачаване на неговия смисъл и значение. Тя е отговор, в който баналните и логически неиздържани аргументи срещу вярата са опровергани с убедителна лекота.

Житие на преподобния Герасим Йордански за деца

28.12.2020 г. | Архангел.бг | Нови книги

Поредицата „За децата на България”, издавана от Ловчанска Епархия, се увеличи с още една книжка. Освен че запознава децата с житието на св. Герасим Йордански и с животът в манастира, който преподобният основал, тя е и книжка за оцветяване...

Какво се случва в центъра