Духовно просветен център

„Православието в Добруджа” - първи национален фотоконкурс

04.10.2021 г.
източник: podiumbg.eu
Автор: Архангел.бг

Сайтът за изкуство, култура и православие „Подиум” и порталът „Православието – Добрич” организират Първи национален фотоконкурс „Православието в Добруджа”.

Фотоконкурсът „Православието в Добруджа” има за цел да представи разнообразието и красотата на Православието в цяла Добруджа, както и да увеличи познанието за Православието като цяло, живота и делото на свещениците, монасите и миряните в енориите на Българската православна църква в Добруджанския край.

Може да участвате със снимки, отразяващи православния живот в Добруджа, в категориите: Архитектура, Пейзаж, Портрет и Репортаж.

Конкурсът започва на 5.10.2021 г. и завършва на 8.12.2021 г. Участието е безплатно и без възрастови ограничения. Участниците могат да представят максимум 5 снимки.

Снимките трябва да бъдат изпратени във формат jpeg, png. Качеството и размерът на снимката трябва да е не по-малко от 2000 пиксела.

В конкурса се допускат само авторски фотографии. Участникът трябва да държи и потвърждава, че притежава всички права върху представената(ите) снимка(и). 

Снимките се изпращат на имейл адрес: pravoslavietodobrich@gmail.com.

Необходима информация към снимките: 
Име на автора, адрес, електронна поща, заглавие на снимката (с описание, ако е необходимо)

След получаване на снимките, на всеки участник ще бъде изпратено потвърждение по имейл.

С включването в конкурса участниците предоставят на организаторите („Подиум” и „Православието – Добрич”) правото да публикуват снимки в публикации на организаторите, свързани с конкурса, като албуми, календари, изложби.

След приключване на срока за участие в конкурса жури ще определи и обяви победителите, а връчването на наградите ще стане в навечерието на Рождество Христово.

Предвидени са три парични награди – 100, 50 и 20 лева – за първите най-добри фотографии. Предвидена е и една предметна награда за млад автор, отразил вярата на свои съмъшленици. На електронния адрес, който е посочил, всеки участник ще получи грамота за участие. Наградените снимки ще бъдат публикувани както в сайта „Подиум” и „Православиетно – Добрич”, така и в други медии от региона, отразяващи православният живот в Добруджа.

Успех на участниците!

източник: podiumbg.eu

Още от Събития

Как да излезем от собствените си капани?

23.09.2021 г. | Архангел.бг | Събития

Приключва първият модул от програмата „Съпричастност” тази година – „Житейските капани на нашите страхове”. Водещи ще бъдат психолозите Милена Петрова и Емилия Бойчева, а темата на последната среща с тях е: „Как да излезем от собствените си капани?”

Страхът и душата

16.09.2021 г. | Архангел.бг | Събития

В програмата „Съпричастност”, в която тази година говорим за страстите и за страховете, които възпрепятстват нашето общение с ближните и с Бога, добавяме още една тема от срещите на живо в Духовно-просветния център - Страхът и душата. Заповядайте - 17 септември 2021 г.

Страхът като постоянен спътник на човешката природа. Страх и дръзновение

09.09.2021 г. | Архангел.бг | Събития

Срещите по програмата „Съпричастност - въпроси и отговори. Пастирска грижа” продължават с модула, в който говорим за духовните капани, в които попадаме, когато множеството наши страхове се превърнат в страсти. Водещ – отец Василий Шаган.

Какво се случва в центъра

Любов и брак

Женските избори