Младежки ораторски форум – 2018. Финал втора възрастова група

13.12.2018 г.
Автор: Архангел.бг

Училищните кръгове на есенното издание на Младежкия ораторски форум „Св. Климент Охридски” приключват. Дойде време и финалистите от втората възрастова група да премерят сили в ораторското майсторство. Това ще се случи на 17 декември (понеделник) от 14.30 часа в залата на Духовно-просветния център.

В есенния кръг на форума задължителната тема беше Свети Йоан Рилски. В навечерието на  550-та годишнина от пренасянето на мощите на Рилския чудотворец от Търново в Рилската света обител решихме да видим какво знаят младите днес за личността и делото на светия преподобен. В четирите училища, които се включиха тази година във форума, чухме различни гледни точки, но все пак повечето от участниците подчертаха важната роля, която Рилският чудотворец има в нашата история като основател на Рилския манастир, пазител на българското и обединител на народа ни.

Темата за втората си реч, според регламента, младите оратори бяха избрали сами. Всяка година по тази втора тема обикновено разбираме какво вълнува младите хора днес – Какво е любовта, Технологиите – ползи и негативи, Какво е за нас Левски днес, Светът на съвременните млади, Какво означава проблем, Мястото на фантастиката в съвременната литература, Черен петък – капитализъм и конкуматрско общество, но също така и Суеверията и талисманите и „За” марихуаната.

На финала всеки от участниците ще представи само една от двете речи, с които е победил на училищния кръг. Очакваме всички, да представят и защитят своята позиция в понеделник, а също така и публика, която да ги подкрепи в тази смела крачка. Успех на всички!

Видеозаписи от минали издания на форума - в YouTube канала на сайта – Архангел.бг Варна и снимки в Галерията -  2018(1), 2017, 2016, 2015

Още по темата
Още от Какво се случва в центъра

Първи брой на сп. „Алтернатива” за 2019 г.

18.01.2019 г. | Архангел.бг | Какво се случва в центъра

Какво ни пречи да пуснем Бога в живота си и защо смятаме, че това би довело да загуба на личната ни свобода?! И ако всяка нова година си пожелаваме нещо да се промени, да е по-добра от старата, не е ли логично да променим и своята гледна точка, и пътя, по който сме вървели досега?

Какво мислят младите. Ораторски форум - 2018 (2)

31.12.2018 г. | Архангел.бг | Какво се случва в центъра

Отглас от втория финал на Младежкия ораторски форум (с видеозапис на четири от речите). Финал и на проектите за тази година в Духовно-просветния център. С пожелание за нови срещи с младите хора през 2019-та.

Коледарско благовестие, или как се прави предложение за брак

28.12.2018 г. | Архангел.бг | Какво се случва в центъра

И тази година в Духовно-просветния център „Св. Архангел Михаил” се събра коледарска дружина, да разнесе благата вест за раждането на Спасителя Христос. Но и още нещо изпълни с радост сърцата на енорията...

Какво се случва в центъра