Младежки форум – Каварна 2022

25.08.2022 г.
Автор: Архангел.бг

От 2 до 4 септември ще се проведе поредният модул от Летния младежки форум-2022, организиран от „Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил” - Варна. След пътувания и срещи в планината, сега форумът ще се събере на морския бряг – в гр. Каварна.

Основна тема на форума този път са Основите на нашата вяра. В предстоящите беседи младежите ще имат възможност да научат най-важното за Православието – за Христос, за Неговото Евангелие, което ни е оставил и не престава да е актуално през всички времена, от две хиляди години до днес. В храма младежите ще имат възможност да участват в богослуженията, да общуват със свещеника, да задават своите въпроси за вярата, за света и как да живеем в него като християни. Разбира се, през тези три дни ще има и нощуване в палатки, и обучения и игри, и време за приключения на плажа, но главното, което ни събира, е желанието да общуваме помежду си и с Бога.

Във форума могат да участват младежи от 13 до 18 г. от Варненска епархия. Броят на участниците е ограничен до 20 души, затова подборът на изявилите желание ще стане с конкурсно есе:
- Ако желаещите вече са участвали в летните модули на Младежкия форум, темата за есе е: „Как се промених след участието ми в Младежкия форум?”.
- Ако за първи път желаете да се включите в Младежкия форум, темата на есето е: „Как се промених през изминалата година?.
Очакваме вашите есета на адрес: arhangel.bg@abv.bg. Ако имате въпроси относно пътуването, напишете и тях. Крайният срок за изпращане на есето е 28 август. Побързайте!

Младежкият форум се организира с благословението на Варненския и Великопреславски Митрополит Йоан и с финансовата подкрепа на Община Варна

Още от Събития

Изложба „Светите икони” се открива в „Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил” - Варна

12.08.2022 г. | Архангел.бг | Събития

В навечерието на Успение Богородично с благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан се открива иконографска изложба под надслов „Светите икони”. Със свои творби участват съвременни иконографи от Варненска и Великопреславска епархия...

Да възпеем Майката на света

01.08.2022 г. | Архангел.бг | Събития

Тези думи чуваме в Молебния канон на Пресвета Богородица, с който Църквата ще възпява Божията Майка през започващия пост. Каним всички да се присъединят към това умилително молитвено последование. (График на богослуженията)

144 години от Освобождението на Варна

26.07.2022 г. | Архангел.бг | Събития

Празничният 27 юли ще започне в 9.30 ч. в двора на храм „Св. Архангел Михаил” с благодарствен молебен и полагане на венци пред паметника „Посрещане на освободителите”...

Какво се случва в центъра