Младежки форум – Каварна 2022

25.08.2022 г.
Автор: Архангел.бг

От 2 до 4 септември ще се проведе поредният модул от Летния младежки форум-2022, организиран от „Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил” - Варна. След пътувания и срещи в планината, сега форумът ще се събере на морския бряг – в гр. Каварна.

Основна тема на форума този път са Основите на нашата вяра. В предстоящите беседи младежите ще имат възможност да научат най-важното за Православието – за Христос, за Неговото Евангелие, което ни е оставил и не престава да е актуално през всички времена, от две хиляди години до днес. В храма младежите ще имат възможност да участват в богослуженията, да общуват със свещеника, да задават своите въпроси за вярата, за света и как да живеем в него като християни. Разбира се, през тези три дни ще има и нощуване в палатки, и обучения и игри, и време за приключения на плажа, но главното, което ни събира, е желанието да общуваме помежду си и с Бога.

Във форума могат да участват младежи от 13 до 18 г. от Варненска епархия. Броят на участниците е ограничен до 20 души, затова подборът на изявилите желание ще стане с конкурсно есе:
- Ако желаещите вече са участвали в летните модули на Младежкия форум, темата за есе е: „Как се промених след участието ми в Младежкия форум?”.
- Ако за първи път желаете да се включите в Младежкия форум, темата на есето е: „Как се промених през изминалата година?.
Очакваме вашите есета на адрес: arhangel.bg@abv.bg. Ако имате въпроси относно пътуването, напишете и тях. Крайният срок за изпращане на есето е 28 август. Побързайте!

Младежкият форум се организира с благословението на Варненския и Великопреславски Митрополит Йоан и с финансовата подкрепа на Община Варна

Още от Събития

Мастър клас по иконопис за деца „Образът на св. Николай Чудотворец”

11.08.2023 г. | Архангел.бг | Събития

В продължение на две седмици участниците последователно ще се запознават с етапите и техниките, прилагани в иконописта. До края на курса всеки ще изработи своя икона с образа на св. Николай – върху грундирана дъска, прилагайки знанията, придобити по време на обучението...

145 години от Освобождението на Варна

26.07.2023 г. | Архангел.бг | Събития

На 27 юли почитаме паметта на светия великомъченик и лечител Пантелеймон, духовния подвиг на светите Седмочисленици и успението на св. Климент Охридски. Но Варна в този ден има още един повод за празник – Освобождението на града. Празничната програма - вж. в статията...

Една година от кончината на отец Илия Попов

20.07.2023 г. | Архангел.бг | Събития

Навършва се една година от кончината на отец Илия Попов. На 21 юли от 10:00 ч. - панихида в храм "Св. Николай Чудотворец", Варна. В 12:00 - панихида в Търговище, на гроба на отец Илия. Вечна и блажена да бъде паметта му!

Какво се случва в центъра