Лични граници и взаимоотношения - втори модул в „Съпричастност”

03.08.2020 г.
източник: twitter.com
Автор: Архангел.бг

Новото издание на проекта „Съпричастност” продължава. На 5 август в Духовно-просветен център „Свети Архангел Михаил” започва вторият модул – практическият семинар „Лични граници и взаимоотношения”. Той ще се проведе под формата на тренинг група за личностно развитие с водещ Емилия Бойчева – православен психолог, член на Обществото на християнските психолози в България, специалист по работа със зависимости и когнитивно-поведенчески терапевт, сертифициран от Българската асоциация по когнитивно-поведенческа психотерапия; обучител по проблемите с комуникацията.

Кога и как изграждаме своите лични граници, какво точно ограждат те, какви са техните функции, как може да ги използваме във взаимоотношенията си с другите? Именно тези въпроси и техните отговори са предмет на обсъждане и тренинг в предложения практичен семинар „Лични граници и взаимоотношения”.

Границите на личността са също толкова реални, колкото и физическите граници. Те имат важен смисъл и важни функции, позволяващи на личността да функционира здравословно в обществото, да бъде свободна, обичаща, искрена, отговорна. Границите са вътрешно присъщи при всяко взаимоотношение, те определят личностите, които участват в общуването. Те очертават и изразяват многопластово нашата индивидуалност, нашите личностни характеристики, принципи и духовни ценности. Осъзнаването на своите граници, както и познаването на средствата и инструментите за тяхното запазване ни помага да съхраняваме и опазваме нашата личностна цялост и добрите отношения с другите.

Съдържанието на модула ще бъде представено в три срещи на следните теми:

- Лични граници в човешките взаимоотношения – 5 август;
- 10-те закона на границите – 12 август;
- Как да владеем личните си граници? – 19 август.

Първата среща от модула е в сряда, 5 август, от 18:30 ч. в двора на Духовно-просветния център – ул. „27 юли” № 9. Заповядайте! Няма такса за участниците.

„Съпричастност” се осъществява по проект към Община Варна по Споразумението за сътрудничество между Варненска и Великопреславска св. Митрополия и Община Врана.

Важно! Събитията в Духовно-просветен център „Свети Архангел Михаил” се провеждат съобразно изискванията и разпоредбите, свързани с епидемиологичната обстановка в страната. Срещите по проекта ще се случват на двора, а при лошо време, когато се налага влизане в залата, всички трябва да използват лични предпазни средства и да спазват необходимата дистанция.

Още по темата
Още от Какво се случва в центъра

Алтернатива - юни, 2024

05.06.2024 г. | Архангел.бг | Какво се случва в центъра

Хората виждат Бога от различно разстояние. Бог може да бъде видян и съвсем отблизо, но за тази цел очите на душата трябва да се очистят. Как да придобием духовното зрение да прозрем, че сме се отделили се от Бога...

Подготовка за празника на аязмото и параклиса „Св. св. Константин и Елена” в кв. „Владиславово” - Варна

14.05.2024 г. | Архангел.бг | Какво се случва в центъра

На 18 май (събота) 2024 година се организира доброволческа инициатива за почистване и подготовка за празника на аязмото и параклиса „Св. св. Константин и Елена” в кв. „Владислав Варненчик”, местност „Ментеше”, гр. Варна. Подробности - в статията...

Започва вторият модул в Детска школа „Кандилце”

07.03.2024 г. | Архангел.бг | Какво се случва в центъра

Темата на модула е Възкресението на Господ Иисус Христос. Заниманията ще се провеждат всяка неделя от 11:30 ч. в храм „Св. Архангел Михаил”. Поканени са и двете възрастови групи заедно с родителите. Първата тема: Началото на поста. Защо постим? Чудото на Свети Теодор Тирон...

Какво се случва в центъра