Духовно просветен център

Как да излезем от собствените си капани?

23.09.2021 г.
източник: godarke.com
Автор: Архангел.бг

Програмата „Съпричастност – въпроси и отговори. Пастирска грижа” е към края си. Миналия петък говорихме по темата „Страхът и душата” с Борислав Аврамов и стана ясно, че отдалечаването от Бога, загубването на връзката на човека със своя дух и свеждането на човешкото естество до душа и тяло, не води до здрава личност, а увеличава страховете и несигурността му. На 24 септември (петък) от 18.30 ч. в Духовно-просветния център ще приключи първият модул от програмата тази година – „Житейските капани на нашите страхове”. Водещи ще бъдат психолозите Милена Петрова и Емилия Бойчева, а темата на последната среща с тях е: Как да излезем от собствените си капани?

Ще стане дума за това, колко е важно да осъзнаем страха и как той действа и вреди на нашите отношения, колко е важно да признаем пред себе си този страх и какви стъпки да предприемем, за да го надмогнем, и разбира се, какви пречки са възможни по този път и колко е важно постоянсттвото, за да се справим.

Ако темата ви интересува и търсите отговори на този въпрос, заповядайте. Препоръчваме предварително да изгледате прикачения тук видеофайл от Ютуб канала Архангел.бг Варна, за да се подготвите за срещата: 

Още по темата
Още от Събития

„Православието в Добруджа” - първи национален фотоконкурс

04.10.2021 г. | Архангел.бг | Събития

Фотоконкурсът има за цел да представи разнообразието и красотата на Православието в цяла Добруджа, както и да увеличи познанието за Православието като цяло, живота и делото на свещениците, монасите и миряните в енориите в Добруджанския край. Краен срок - 8 декември

Страхът и душата

16.09.2021 г. | Архангел.бг | Събития

В програмата „Съпричастност”, в която тази година говорим за страстите и за страховете, които възпрепятстват нашето общение с ближните и с Бога, добавяме още една тема от срещите на живо в Духовно-просветния център - Страхът и душата. Заповядайте - 17 септември 2021 г.

Страхът като постоянен спътник на човешката природа. Страх и дръзновение

09.09.2021 г. | Архангел.бг | Събития

Срещите по програмата „Съпричастност - въпроси и отговори. Пастирска грижа” продължават с модула, в който говорим за духовните капани, в които попадаме, когато множеството наши страхове се превърнат в страсти. Водещ – отец Василий Шаган.

Какво се случва в центъра

Любов и брак

Женските избори