Изложба на Школата по иконопис към ОДК-Варна

04.05.2022 г.
Автор: Архангел.бг

В стъкления павилион на Радио Варна на 5 май ще бъде открита изложба на възпитаниците на Школа по православни християнски ценности и традиции – иконопис с ръководител - г-жа Илка Колева-Димитрова при ЦПЛР-Общински детски комплекс, гр. Варна. Учениците, на възраст от 11 до 17 години, ще представят 25 свои икони и творби на християнска тематика.
Официалното откриване на експозицията е 5 май от 18 ч. Изложбата може да бъде разгледана до 18 май..

В Школа „Православни християнски ценности и традиции – Иконопис” се занимават деца и юноши от 5 до 18 години. В школата децата се запознават с християнските ценности, история и традиции, духовността и нейните прояви, светците на Църквата и техният пример за подражание. Направление „Иконопис” е за по-големи ученици, над 11 години. Те на практика откриват красотата на православната икона и изкуство, тяхната роля и значение. Учениците имат възможност сами да създават икони, по всички правила, с професионални материали и инструменти. Заниманията на Школата по иконопис се провеждат в учебната зала на „Св. Архангел Михаил”.
Още за изложбата и снимки - вж. ТУК

Източник: odk-varna.com 

 

Още от Събития

Изложба „Светите икони” се открива в „Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил” - Варна

12.08.2022 г. | Архангел.бг | Събития

В навечерието на Успение Богородично с благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан се открива иконографска изложба под надслов „Светите икони”. Със свои творби участват съвременни иконографи от Варненска и Великопреславска епархия...

Да възпеем Майката на света

01.08.2022 г. | Архангел.бг | Събития

Тези думи чуваме в Молебния канон на Пресвета Богородица, с който Църквата ще възпява Божията Майка през започващия пост. Каним всички да се присъединят към това умилително молитвено последование. (График на богослуженията)

144 години от Освобождението на Варна

26.07.2022 г. | Архангел.бг | Събития

Празничният 27 юли ще започне в 9.30 ч. в двора на храм „Св. Архангел Михаил” с благодарствен молебен и полагане на венци пред паметника „Посрещане на освободителите”...

Какво се случва в центъра