Изложба на Школата по иконопис към ОДК-Варна

04.05.2022 г.
Автор: Архангел.бг

В стъкления павилион на Радио Варна на 5 май ще бъде открита изложба на възпитаниците на Школа по православни християнски ценности и традиции – иконопис с ръководител - г-жа Илка Колева-Димитрова при ЦПЛР-Общински детски комплекс, гр. Варна. Учениците, на възраст от 11 до 17 години, ще представят 25 свои икони и творби на християнска тематика.
Официалното откриване на експозицията е 5 май от 18 ч. Изложбата може да бъде разгледана до 18 май..

В Школа „Православни християнски ценности и традиции – Иконопис” се занимават деца и юноши от 5 до 18 години. В школата децата се запознават с християнските ценности, история и традиции, духовността и нейните прояви, светците на Църквата и техният пример за подражание. Направление „Иконопис” е за по-големи ученици, над 11 години. Те на практика откриват красотата на православната икона и изкуство, тяхната роля и значение. Учениците имат възможност сами да създават икони, по всички правила, с професионални материали и инструменти. Заниманията на Школата по иконопис се провеждат в учебната зала на „Св. Архангел Михаил”.
Още за изложбата и снимки - вж. ТУК

Източник: odk-varna.com 

 

Още от Събития

Мастър клас по иконопис за деца „Образът на св. Николай Чудотворец”

11.08.2023 г. | Архангел.бг | Събития

В продължение на две седмици участниците последователно ще се запознават с етапите и техниките, прилагани в иконописта. До края на курса всеки ще изработи своя икона с образа на св. Николай – върху грундирана дъска, прилагайки знанията, придобити по време на обучението...

145 години от Освобождението на Варна

26.07.2023 г. | Архангел.бг | Събития

На 27 юли почитаме паметта на светия великомъченик и лечител Пантелеймон, духовния подвиг на светите Седмочисленици и успението на св. Климент Охридски. Но Варна в този ден има още един повод за празник – Освобождението на града. Празничната програма - вж. в статията...

Една година от кончината на отец Илия Попов

20.07.2023 г. | Архангел.бг | Събития

Навършва се една година от кончината на отец Илия Попов. На 21 юли от 10:00 ч. - панихида в храм "Св. Николай Чудотворец", Варна. В 12:00 - панихида в Търговище, на гроба на отец Илия. Вечна и блажена да бъде паметта му!

Какво се случва в центъра