Духовно просветен център

„Глобалната сексуална революция” на Габриеле Куби излезе на български език

21.05.2019 г.
Автор: Архангел.бг

В книжарница „Благослов” вече е налична книгата „Глобалната сексуална революция” на Габриеле Куби. Българско издание е на издателство „Омофор”, преводът от английски е на Иглика Митева, редактор – Людмила Димова, автор на предговора – доц. д-р Свилен Тутеков, преподавател по християнска етика и антропология в Православния богословски факултет на Великотърновския университет.

Немската социоложка Габриеле Куби публикува своето изследване през 2012 г., през 2017 книгата излиза на английски език и до днес не спира да буди съвестта на държавниците и на обикновените хора за опасността, която влиза в нашите общества с прокарваните новите джендър идеологии. Книгата представлява анализ на тези процеси, 450 страници с факти, документи, мнения на експерти...

Книгата е тежка. Книгата, както пише доц. Тутеков, „разтърсва непредубедения читател с безпощадното знание за съвременния човек и за днешното ни общество – знание, което много напомня за евангелския реализъм, за аскетичната трезвост и разсъдителност; това е знание, което отива отвъд лицемерието на идеологическата преданост и политкоректност. Затова и говоренето на Габриеле Куби не е „опаковано“ в идеологическо-пропагандните лозунги и пароли на доминиращия днес дискурс, а е автентично свидетелство на християнската идентичност и съвест, в което прозира искрена загриженост и отговорност към човека. Последната цел на книгата е не просто да разкаже за новата „културна революция“, а да освободи читателя от деспотията на една нова тоталитарна идеология, която принася истината за човека в жертва на илюзията за свобода.”

В края на своя труд, Габриеле Куби се обръща към своите читатели с думите:
„Винаги личностите са тези, които тласкат нещата към промяна – за добро или за лошо, независимо колко малък или голям е мащабът на промяната. Те и мат цел, посвещават й се, вдъхновяват другите и създават нови възможности – всеки в собствения си жизнен път. Епископ, политик, инвеститор, отговорен редактор, медийна знаменитост, филантроп – всеки има специфични отговорности и възможности за въздействие; и всеки може да даде своя собствен оригинален принос към каузата. В напредналия етап на сексуална дерегулация, в който сме сега, всички ще имаме нужда от смелост, за да направим това. Често се цитира знаменитата крилата фраза на Лао Дзъ: „И най-дългото пътешествие започва с първата крачка”. Никой не може да ви спре да започнете, като първо приведете в ред собствения си дом, ако има нужда. Това може да ви обогати със знания, смелост, убедителност, енергия, и не на последно място – с радост от живота.”

Авторката е напълно права. Тя посочва и пътя за излизане от създадения проблем – християнската вяра. И ако тези въпроси ни вълнуват наистина, всеки ще намери  отговор на въпроса: „Какво мога да направя аз?”. От нас зависи.

Виж представянето на книгата на Пролетния панаир на книгата в София 
       представяне на Седмицата на православната книга - 2019 
 

Още по темата
Още от Нови книги

„Господар и ратай” - Лев Н. Толстой

10.07.2020 г. | Архангел.бг | Нови книги

През тази година издателство „Омофор” зарадва почитателите на класическа художествена литература с ново издание на повестта „Господар и ратай” на Лев Николаевич Толстой. Книгата вече е налична и в книжарница „Благослов” във Варна...

Детски писма до Бога

10.07.2020 г. | Архангел.бг | Нови книги

Вече и в книжарница „Благослов” може да откриете „Детските писма до Бога” на издателство „Омофор”. Какво се случва, когато детето реши да изпрати писмо на Създателя? И дали сме готови убедително да отговорим на въпросите му за вярата и Бога?

Житие на св. Порфирий Кавсокаливит за деца

07.07.2020 г. | Архангел.бг | Нови книги

Изданието е луксозно, с твърди корици, голям формат (А4), а разказаните истории, пропити с духа и истините на Православието, ще докоснат сърцата както на деца, така и на техните родители...

Какво се случва в центъра

Моята история

"Господи, аз бях до тук!"

Любов и брак

Женските избори