Енорийска задружност за Рождество Христово

13.12.2021 г.
Автор: Архангел.бг

В енорията към храм „Св. Николай Чудотворец” и храм „Св. Архангел Михаил” във Варна отново настъпи време за Енорийска задружност – от доста години под този надслов протичат благотворителните кампании за Рождество и Възкресение, организирани от Църковното настоятелство на двата храма. Приготвят се пакети с хранителни продукти за хората в нужда, за да могат и те да посрещнат празника с радост.

Предстоящото Рождество не прави изключение, още повече, че вече втора година раздаването на пакети с дълготрайни продукти е единственият начин, по който подпомагаме нуждаещите се. Поради въведените в страната противоепидемични мерки съботната „Трапеза за бедни”, която действаше при храм „Св. Архангел Михаил”, сега не работи.

Каним всеки, който има желание и възможност, да закупи дълготрайни продукти, които не изискват хладилник за съхранение или да подпомогне кампанията финансово, за да се закупят такива продукти. Даренията се събират в книжарницата на Духовно-просветния център.

Подходящи продукти са например:
- консерви – рибни, лютеница, пастет и пр.;
- варива - ориз, макарони, леща, боб;
- сладости - конфитюр, захар, бисквити;
- олио.

Хора, които не са от Варна, но искат да се включат в тази милосърдна дейност, могат да изпратят своето дарение по банков път:

Банка ДСК, IBAN: BG90STSA93000026427478, BIC: STSABGSF
титуляр на сметката: храм „Св. Николай Чудотворец” Варна
Непременно посочете основаниеза милосърдна дейност

Нека св. Николай и св. Архангел Михаил ни помагат в това дело!

Още от Милосърдие

Помощ за бежанците от Украйна

15.06.2022 г. | Архангел.бг | Милосърдие

Събраната сума решихме да използваме, след като проучим от какво имат най-голяма нужда бежанците у нас, нещо, за което трудно получават подкрепа. И скоро нуждата сама ни откри...

Деца, преживели война. Съвети на психолога

12.04.2022 г. | Оксана Дон | Милосърдие

Децата са преживели ужасна трагедия, видели са нещо, което тяхното тяло и тяхната психика ще се запомнят завинаги. Затова е важно никога да не прекрачвате четири зони-табу...

Енорийска задружност „Дари радост за Възкресение Христово”

04.04.2022 г. | Архангел.бг | Милосърдие

Приканваме всички към съучастие в милосърдието! Нека св. Николай и св. Архангел Михаил ни помагат в това дело, за да дарим радост за Великден на хората в затруднение.

Какво се случва в центъра