Една година от кончината на отец Илия Попов

20.07.2023 г.
Автор: Архангел.бг

Навършва се една година от кончината на отец Илия Попов.
В петък - 21 юли, от 10:00 ч. в храм "Св. Николай Чудотворец", Варна, ще бъде отслужена панихида, а по-късно - от 12:00, ще бъде отслужена панихида и в Търговище, на гроба на отец Илия. Вечна и блажена да бъде паметта му!
Липсвате ни, отче!

Молитва за починали:

Боже на духовете и на всяка плът, Който стъпка смъртта, съсипа дявола и подари живот на Твоя свят! Сам Ти, Господи, упокой душата на починалия Твой раб Илия йерей в място светло, в място злачно, в място прохладно, където няма никаква болка, скръб и въздишка. Всяко съгрешение, което е сторил с думи или дело, или мисъл, прости, като благ и човеколюбив Бог, тъй като няма човек, който да живее и да не съгреши. Един Ти, Господи, си без грях: Твоята правда е правда вечна, и Твоето слово е истина. Защото Ти си възкресението, животът и покоят на починалите Твои раби, Христе Боже наш, и затова на Тебе отдаваме слава с безначалния Твой Отец и Пресветия, благ и животворящ Твой Дух, сега и всякога и във вечните векове. Поклон. Амин.

На снимката: Скулптура на Галина Станева, посветена на отец Илия, част от изложбата "Водата се превърна в сълзи" (още за Изложбата), фотограф - Яков Шустов (източник: Facebook)

Още по темата
Още от Събития

Андреевски четения - 2018 (+Видео)

30.11.2023 г. | Архангел.бг | Събития

Запис от първото издание на Андреевските четения, провели се в навечерието на празника на светия апостол на 29 ноември 2018 г. в гр. Варна.

Празнична програма за Въведение Богородично

19.11.2023 г. | Архангел.бг | Събития

С богослужения в храма, изложба и беседа ще започне на 20 ноември програмата, посветена на Въведение Богородично, деня на православната християнска младеж и семейството. А в празничния ден след Литургията ще ни гостуват деца и младежи от Варна. (вж. в статията)

Архангеловден - 2023

09.11.2023 г. | Архангел.бг | Събития

И тази година храмовият празник храм „Св. Архангел Михаил” изпълни с радост сърцата на вярващите във Варна. Много хора се събраха на празничните служби, за да изразят с молитвено участие почитта си към архистратиг Михаил и на светите безплътни ангелски сили.

Какво се случва в центъра