Две срещи в навечерието на Международния ден за борба с наркоманиите и наркотрафика

15.06.2023 г.
източник: istockphoto.com
Автор: Архангел.бг

В две поредни недели Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил’ ще бъде домакин на две събития, посветени на Международния ден за борба с наркоманиите и наркотрафика – 26 юни.

Програма:

18 юни (неделя)
11:00 - 17:00 ч.

Семинар за близки на зависими

Предстоящият семинар се организира от АПРЗС „Само Днес” и фондация „За живота”. Той е подходящ за всички, които се притесняват, че техен близък злоупотребява с алкохол, наркотици, хазарт или проявява друго зависимо поведение. На този семинар ще Ви бъдат представени основните характеристики на зависимостта, както и конкретни стъпки, които можете да предприемете, за да помогнете на Вашия близък зависим.

Водещите на семинара ще бъдат Милена Петрова – терапевт по зависимости и основател на фондация „За живота”, Магдалена Илиева – сътрудник работа с близки на зависими към ТЦ „Само Днес” и Тодор Желязков – консултант по зависимости към ТЦ „Само Днес”.

Свържете се с организаторите за уточняване на условията за участие на тел.: 0897 53 52 19; 0877 84 38 54

Запазване на място в платформата - ТУК


25 юни (неделя)
11:30 - 14:00 ч.

Зад кулисите на зависимостта

Събитието е организирано от АПРЗС „Само Днес” с цел да покаже, че има надежда за пълноценен живот въпреки зависимостта. В навечерието на Международния ден за борба с наркоманиите и наркотрафика те ни срещат със зависими, които ще разкажат за себе си – как са попаднали в капана на наркотиците, алкохола, хазарта или друга зависимост и какво правят, за да не се върнат отново там.

Зависимите са част от обществото и то може би по-голяма, отколкото си представяме. Никой  не е „застрахован”, че детето и или друг наш близък няма да поеме по този път. Зависимите са жертва на неумението си да се свързват с другите, заради начина, по който възприемат заобикалящия ги свят. За съжаление често страданието, което причиняват на себе си и на своите близки, трябва да стане много болезнено, за да се предприеме лечение. И когато това се случи, промяната става възможна. Тогава от жертви те се превръщат в герои, за самите себе си.

За допълнителна информация се свържете с организаторите: samo.dnes.info@gmail.com или 089753 52 19

Още по темата
Още от Събития

Андреевски четения - 2018 (+Видео)

30.11.2023 г. | Архангел.бг | Събития

Запис от първото издание на Андреевските четения, провели се в навечерието на празника на светия апостол на 29 ноември 2018 г. в гр. Варна.

Празнична програма за Въведение Богородично

19.11.2023 г. | Архангел.бг | Събития

С богослужения в храма, изложба и беседа ще започне на 20 ноември програмата, посветена на Въведение Богородично, деня на православната християнска младеж и семейството. А в празничния ден след Литургията ще ни гостуват деца и младежи от Варна. (вж. в статията)

Архангеловден - 2023

09.11.2023 г. | Архангел.бг | Събития

И тази година храмовият празник храм „Св. Архангел Михаил” изпълни с радост сърцата на вярващите във Варна. Много хора се събраха на празничните служби, за да изразят с молитвено участие почитта си към архистратиг Михаил и на светите безплътни ангелски сили.

Какво се случва в центъра