Доброволческа инициатива за почистване на пространството около аязмо „Св. св. Константин и Елена”

05.10.2022 г.
Автор: Архангел.бг

Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил” организира на 8 октомври (събота) 2022 година, поредната младежка доброволческа инициатива за почистване и облагородяване на местността при аязмо „Св. св. Константин и Елена” в кв. „Владислав Варненчик”. Сборен пункт на аязмото и начало - 10.00 ч. Край - 14.00 ч.

Желаещите да се включат в инициативата, без собствен транспорт, трябва да се запишат до 7 октомври (петък) на телефон: 052 614 691 (9.30 - 17.00 ч.), или на електронния адрес: arhangel.bg@abv.bg, за да се предвиди транспорт според количеството на доброволците.
Тръгване – 09.30 ч. от Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил”, ул. „27 юли” № 9.

Изворът в местността „Ментеше” е известен с лечебната си сила. Запазени са множество свидетелства на хора, обърнали се с вяра и надежда в Бога и получили изцеление с водата от аязмото по благословение на небесните му покровители светите равноапостолни Константин и Елена.

Още по темата
Още от Събития

Храмов празник на Морски храм „Св. Николай Чудотворец”

04.12.2022 г. | Архангел.бг | Събития

Наближава празникът на храм „Св. Николай Чудотворец”. Да го отбележим с празнична вечерня и акатист към светителя на 5 декември, а в самия ден с Архиерейска света Литургия и военноморски ритуал с водосвет и молебен.

Откриване на изложбата „Св. Паисий Хилендарски: За ползата от историята”

20.11.2022 г. | Архангел.бг | Събития

Изложбата ще открие Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан. С участие на хора на Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски”. Къде: Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил” във Варна, ул. "27 юли" № 9. Кога: 21 ноември от 12:30 ч.

Празнична програма за Въведение Богородично в Духовно-просветния център

18.11.2022 г. | Архангел.бг | Събития

Наближава Въведение Богородично и в Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил” също тече подготовката за празника. Да отдадем почит на Божията Майка и да се погрижим и за духовната храна...

Какво се случва в центъра