Детската школа „Кандилце” открива учебната година

13.10.2023 г.
Сътворението на Ева - художник: Юлия Станкова, 2015
Автор: Архангел.бг

На 15 октомври започват заниманията на енорийската детска школа „Кандилце”. Откриването ще бъде след Литургията, в 11.15 ч., в голямата зала на втория етаж на храм „Св. Архангел Михаил”. През учебната 2023-2024 г. дейността на школа „Кандилце” ще бъде организирана с общите усилия на църковните настоятелства на храм „Св. Николай Чудотворец" и на храм „Св. Архангел Михаил”. Първото заниманиеще бъде открито от председателите на двете енории – отец Василий и отец Георги, и ще бъде представена програмата на школата до края на календарната година.

Следвайки основното дело на Църквата – да просвещава хората, тази година заниманията в школата ще бъдат посветена на по-усърдно запознаване на децата с нашия Господ Иисус Христос. Децата ще бъдат разделим в две възрастови групи: 7-9 години и 10-14 години, като всяка седмица ще се редуват. До празника Рождество Христово са предвидени уроци, съобразени с възрастта на децата, разказващи за грехопадението на Адам и Ева, подготовката за раждането на Спасителя и раждането на Иисус Христос.

Групата на децата от 7 до 9 години ще бъде водена от г-жа Илка Колева-Димитрова – богослов, иконограф, учител в ЦПЛР-ОДК – Варна. Заниманията ще се провеждат в учебната зала на на втория етаж на храм „Св. Архангел Михаил” от 11:15 ч. перез седмица, както следва: 22 октомври, 5 ноември, 19 ноември, 3 декември.

Групата на децата от 10 до 14 години ще води г-жа Юлия Христова – магистър Богословие и Психология, учител по Религия към ЦПЛР-ОДК – Варна. Заниманията ще се провеждат в голямата зала на на втория етаж на храм „Св. Архангел Михаил” от 11:15 ч. перез седмица, както следва: 15 октомври, 29 октомври, 12 ноември, 26 ноември, 10 декември.

На 17 декември заниманието ще е общо за двете групи, ще бъде в голямата зала на на втория етаж на храм „Св. Архангел Михаил” от 11:15 ч. и ще го води отец Василий.

Важно изискване на организаторите е децата да присъстват на заниманията заедно със своите родители (или поне с един от двамата); при отсъствието на децата по някаква причина е възможно родителите да присъстват без тях. Заниманията са само за семейства – деце и родители.

И така, очакваме ви на откриването в неделя, 15 октомври 2023 г., в 11:15 ч. Темата на първия урок за децата на възраст 10-14 г. е: „Между двата завета сътворението, грехопадението, пророците, обетованата земя”. Ще бъде проведен от госпожа Юлия Христова, времетраене 40 минути.

Още по темата
Още от Какво се случва в центъра

Ораторски форум „Св. Климент Охридски” - есен, 2023

23.11.2023 г. | Архангел.бг | Какво се случва в центъра

Преславският събор и значението му за българската история беше темата на Младежкия ораторски форум „Св. Климент Охридски” през 2023 г. На финалния кръг на есенното издание се явиха общо 31 участници от двете възрастови групи...

Алтернатива - ноември, 2023

04.11.2023 г. | Архангел.бг | Какво се случва в центъра

Излезе от печат ноемврийският брой на сп. „Алтернатива”. Празникът Въведение Богородично, честван у нас и като ден на християнското семейство и младеж, задава темата в изданието този месец Има ли място за Христос в семейството днес?

Мастър клас по фотография „Родът и семейството”

03.10.2023 г. | Архангел.бг | Какво се случва в центъра

Има ли начин да съхраним паметта за отминалите моменти така, че да бъде запомнящо се и полезно за нас и семейството ни? Отговор може да даде новият мастър клас по фотография за младежи, който започва на 21 октомври в Духовно-просветен център...

Какво се случва в центъра