Да създадем парк при аязмото „Св. св. Константин и Елена” във Варна

03.04.2023 г.
дизайн: Сталкер студио
Автор: Архангел.бг

Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил” продължава своята инициатива за облагородяване на средата около параклиса при аязмото „Св. св. Константин и Елена” в местността „Ментешето” на варненския квартал „Владислав Варненчик”.

На 8 април – Лазаровден, Духовно-просветният център организира доброволческа инициатива за почистване на двора и прилежащото пространство край аязмото и параклиса „Св. св. Константин и Елена”, както и за поставяне на указателни табели, по пътя към параклиса.

С това продължава грижата на центъра за поддръжката на аязмото, която започна през 2021 година. През предишните години мястото беше почистено и оградено и беше изградена каменна чешма. Тази година ще бъдат засадени млади дръвчета, за да се създадат паркова атмосфера около храма. Дръвчетата са осигурени от организаторите.

Дейностите се извършват със съдействието на църковното настоятелство и християните от енорията на храм „Св. Димитър Солунски” в кв. Владиславо. В доброволческата инициатива, както и досега, ще се включат младежите от Духовно-просветния център.

Каним всички желаещи – деца, младежи и родители, през седмицата на гората и в навечерието на Цветница да засадим заедно новите дръвчета в парка към аязмото.

Тръгване от Духовно-просветния център – 10:30 ч.
Сборен пункт при параклиса и начало – 11:00 ч.

За информация: 0889 419 418, contact@arhangel.bg  

Още по темата
Още от Събития

Подготовка за празника на аязмото и параклиса „Св. св. Константин и Елена” в кв. „Владиславово”, Варна

17.05.2023 г. | Архангел.бг | Събития

На 20 май (събота) 2023 година се организира доброволческа инициатива за почистване и подготовка за празника на аязмото и параклиса „Св. св. Константин и Елена” в кв. „Владислав Варненчик”, местност „Ментеше”, гр. Варна...

Държавникът, който издигна България извън рамките на земното съществуване

02.05.2023 г. | Добротолюбие.com | Събития

Почитаме паметта на св. цар Борис Покръстител. Навършват се 1116 г. от успението му на 2 май 907 г. Кой е бил св. цар Борис и какви следи е оставил в българската история?...

Велика Събота. Смъртта на самата смърт

15.04.2023 г. | Архим. Андреас Конанос | Събития

Тази гробница е празна, никога празната гробница няма такава ценност, каквато има Божият гроб! Никога съкровищницата не е толкова ценна, когато е изпразнена от своето съкровище, колкото Божият гроб...

Какво се случва в центъра