Духовно просветен център

„Бог ми е в душата” или християнство без Църква

17.12.2019 г.
художник: Елена Черкасова (@artcherkasova)
Автор: Архангел.бг

 В съвременния свят много хора подхождат към вярата в Бога с подобни убеждения: „ Аз вярвам в Бога – Той е в душата ми, не в Църквата. Защо да ходя в храма, ако Бог е с мене?” Но дали не се заблуждават?

За християните храмът е място за среща с Бога. Именно там ние се съединяваме с Него, при това не само духовно, но и физически – через Причастието, Неговото Тяло и Кръв. И когато човек заявява: „Бог е в душата ми”, логично е да се запитаме: „А как точно се е оказал там?” Не сме ли твърде снизходителни към себе си, като очакваме Неговото присъствие в нас без каквото и да било движение (тоест подвиг) от наша страна? И дали незнанието е извинение, когато смятаме за едно и също нещо Църквата и храма, където тя се събира за обща молитва?

На 18 декември от 18.00 ч. в поредната енорийска среща „Архангелова сряда” мнение по темата ще сподели с нас иконом Василий Шаган в своята лекция: „Бог ми е в душата” или християнство без Църква.

Заповядайте в Духовно-просветния център на ул. „27 юли” № 9 – сряда, 18.00 ч.

За да подкрепете просветната дейност на енорията:
 „Банка ДСК” IBAN: BG90STSA93000026427478
титуляр на сметката: храм „Св. Николай Чудотворец” Варна

Още по темата
Още от Какво се случва в центъра

Алтернатива - януари, 2020

15.01.2020 г. | Архангел.бг | Какво се случва в центъра

Излезе от печат първият брой (243) на „Алтернатива” за 2020 г. Началото на новата година е отново време за равносметка и планове. Надяваме се да откриете ориентири за това в статиите, включени в броя...

Животът като общение. Енорийски срещи през януари

13.01.2020 г. | Архангел.бг | Какво се случва в центъра

През новата година продължават срещите в „Архангелова сряда” в Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил”. Първата среща ще бъде на 15 януари на тема: „Животът като общение”.

График на работното време в празничните дни

23.12.2019 г. | Архангел.бг | Какво се случва в центъра

Информация за работното време на Духовно-просветния център в празничните дни и график за началото на дейностите на центъра след почивните дни...

Какво се случва в центъра

Рождество Христово

Рождество Христово